Ingezonden persbericht


Brocade voorziet 48000 Director van extra functionaliteit

Doorvoersnelheid van 8 Gbit/sec en interoperabiliteit met McDATA-technologie

Eindhoven, 26 oktober 2007 - Brocade Communications (Nasdaq: BRCD), toonaangevend leverancier van netwerkstorageoplossingen voor het verbinden, delen en beheren van bedrijfsinformatie, voegt nieuwe functionaliteit toe aan de Brocade 48000 Director: een hogere doorvoersnelheid van 8 Gbit/sec en volledige interoperabiliteit met de McDATA-oplossingen. Brocade-klanten profiteren hierdoor van ongekend snelle switching-mogelijkheden en gebruikers van McDATA-producten van meer schaalbaarheid van hun datacenter. Met deze innovaties versterkt Brocade zijn marktleiderschap in SAN-oplossingen.

De Brocade 48000 Director met 8 Gbit/sec-technologie verdubbelt de bandbreedte van huidige SAN-omgevingen. Hierdoor kunnen datacenters voldoen aan de eisen die de groeiende datahoeveelheid en toegangsbehoeften van applicaties met zich meebrengen. Ook kunnen datacenters dankzij de innovaties databack-uptijd aanzienlijk terugbrengen. Vooral datacenters met grote virtuele serveromgevingen hebben baat bij de nieuwe functionaliteit. Ze kunnen hierdoor meer virtuele apparaten opnemen in hun huidige SAN-raamwerk. De verbeterde 48000 Director zorgt eveneens voor kortere back-uptijd van LTO-5 tape drives en verbetert de prestaties en verhoogt de capaciteit van mainframeomgevingen. Dit is ideaal voor organisaties die behoefte hebben aan extra SAN-connectiviteit.

"Het gebruik van blade- en virtuele servers neemt explosief toe. Dit stimuleert de vraag naar schaalbare en krachtige storageverbindingsoplossingen", zegt Richard Villars, Vice-President Storage Systems Research van IDC. "Door producten te voorzien van 8 Gbit/sec-glasvezeltechnologie, versterkt Brocade zijn vooraanstaande positie. Brocade biedt organisaties hiermee oplossingen om hun virtuele datacenters nog efficiënter te maken en verder uit te breiden."

Naast betere prestaties biedt de vernieuwde Brocade 48000 ook meer interoperabiliteitsopties voor grote datacenters wereldwijd, die McDATA-technologie gebruiken. Dit bewijst dat Brocade zich blijft inzetten om de investeringsbescherming van McDATA- en Brocade-gebruikers te optimaliseren. Door de verbeterde interoperabiliteit kunnen klanten de Brocade 48000 Director direct koppelen aan de Brocade M6140 Director, Mi10K Director en McDATA-switches. Klanten zijn hierdoor in staat met de 48000 Director hun huidige datacenternetwerk eenvoudig uit te breiden en optimaal te benutten.

"De laatste upgrades van de Brocade 48000 onderstrepen het commitment van Brocade om McDATA-klanten maximaal te ondersteunen. Met de verbeteringen komt het bedrijf ook tegemoet aan de veranderende eisen van organisaties die virtuele servers gebruiken", zegt John Webster, analist bij Illuminata Research. "Brocade heeft nu een product op de markt gebracht, waarmee bedrijven ongeremd kunnen groeien. Daarbij kunnen ze hiermee hun toenemende datahoeveelheden op de best mogelijke manier beheren en bewaren."

De nieuwe functionaliteit van de Brocade 48000 Director is verkrijgbaar via OEM-organisaties die Brocade-producten leveren, en via Brocade-kanaalpartners. Klanten kunnen eveneens profiteren van de verbeterde prestaties en grotere interoperabiliteit door hun Brocade 48000 Director te upgraden.

###

Over Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade is toonaangevend leverancier van netwerkstorageoplossingen voor het verbinden, delen en beheren van bedrijfsinformatie. Met Brocade-producten zijn organisaties beter in staat hun IT-infrastructuur te optimaliseren en een compliant databeheer te voeren. Meer informatie is te vinden op www.brocade.com of op te vragen via info@brocade.com.