AutoRai

Chevrolet WTCC-rijders kiezen voor Corvette Z06

(10/26/2007)
Alain Menu, Nicola Larini en Robert Huff, de officiële Chevrolet WTCC fabrieks-coureurs, hebben ieder een Corvette Z06 voor privégebruik aangeschaft. In de weekenden racen en winnen ze met hun lichtblauwe Chevrolet Nubira in het FIA World Touring Car Championship en doordeweeks rijden ze vanaf nu rond in hun felgele Corvette Z06.

De belangrijkste karaktertrekken van de Corvette Z06 zijn welbekend: 512 pk, een koppel van 637 Nm en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 3,9 seconden. De zesde generatie Corvette werd in 2005 uitgebracht, een jaar later gevolgd door de lancering van de Z06-versie, die was gebaseerd op de wedstrijduitvoering. Dit Amerikaanse sportwagenicoon staat bekend als de high performance auto die in verhouding tot de aanschafprijs de beste prestaties levert. Vorig jaar zijn de verkopen van de Corvette in Europa verdubbeld.

Onder de vele klanten bevinden zich niet alleen maar liefhebbers van mooie en exclusieve autoâs, maar ook van veel coureurs. En onlangs traden ook de drie bekende Chevrolet WTCC-coureurs toe tot het gilde van Corvette Z06-rijders.

Robert Huff was de eerste van het trio die deze zomer een gele Z06 kocht. Nicola Larini kreeg vervolgens de gelegenheid om de auto op de openbare weg te proberen en bestelde er onmiddellijk ook één, eveneens in de kleur geel. Vervolgens probeerde Alain Menu de Z06 van Rob. Zijn commentaar: âGewoonweg briljant. Hij is perfect: het chassis, de prestaties, de remmen en zelfs het comfort. Ik was verbaasd over de prestaties van de Corvette en ook over het gemak waarmee hij kan worden gereden op de openbare weg.â

De rest is geschiedenis: Alain Menu bestelde een Corvette Z06, in de kleur geel natuurlijk.