Politie Groningen

Vrijdag 26 oktober 2007

Provincie Groningen, 26-10-2007

Groningen: alcomobilist rijdt bedrijfspand binnen

Een 20-jarige automobilist uit Groningen heeft vrijdagmorgen vroeg een bedrijfspand aan de Turfsingel geramd. Hij kwam uit de richting van de Ebbingebrug en verloor vermoedelijk door te hoge snelheid de macht over het stuur. In de auto zaten nog drie inzittenden. Twee van hen, een 22-jarige man uit Groningen en een vrouw (leeftijd en woonplaats onbekend), zijn met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De andere inzittende, een 20-jarige man uit Hoogezand, kwam er zonder verwondingen vanaf. De bestuurder bleek onder invloed te zijn. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim
1,55 promille alcohol in zijn bloed had. Het pand raakte beschadigd. De auto werd afgesleept en de milieudienst heeft de weg gereinigd. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: rijbewijzen kwijt

De politie heeft donderdag twee rijbewijzen ingevorderd. Een 16-jarige bromfietser uit Scharmer moest donderdagmiddag op de Middelberterweg zijn rijbewijs inleveren. Hij reed 80 km/uur door de bebouwde kom en overschreed de maximum snelheid met 50 km/uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op. s Avonds reed een 64-jarige man op de Oosterhamrikkade 104 km/uur, terwijl daar 50 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie controleert verkeer

De politie heeft donderdagavond op de Parkallee een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden veertig brom- of snorfietser aan de kant van gezet. Er werden 22 bekeuringen uitgeschreven, grotendeels voor de constructiesnelheid en het rijden zonder rijbewijs. Op het Heerdenpad en de Stadweg werden fietsers gecontroleerd op fietsverlichting. Er fietsten 47 personen zonder licht. Zij kregen hiervoor een bekeuring. Wat opviel was dat het merendeel van de gecontroleerden toch hun fietsverlichting in orde hadden. Momenteel is de landelijke fietsverlichtingscampagne gestart. De politie controleert de komende tijd en in de donkere dagen extra op fietsverlichting vanwege de verkeersveiligheid. Kijk voor meer informatie op:
www.fietslichtaan.nl. In de stad werd op meerdere locaties ook gecontroleerd op het rijden onder invloed. Op de Paterswoldseweg, Schuitendiep, Kastanjelaan en de Rijksstraatweg in Haren werden 465 personen gecontroleerd. Hiervan bleken vier personen onder invloed te rijden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kregen tien fietsers een bekeuring, omdat ze zonder licht fietsten. Eén persoon reed door het rode verkeerslicht en kreeg hiervoor een bekeuring.

Groningen: dief met harddrugs op zak

Een 20-jarige Stadjer is donderdagmiddag in een warenhuis in de Herestraat aangehouden voor winkeldiefstal. Hij was betrapt door een beveiligingsmedewerker toen hij met twee shirts de paskamer was binnen gegaan. De Stadjer kwam met een shirt in zijn handen er weer uit. Hij bleek al een winkelontzegging te hebben, omdat hij daar vaker op winkeldiefstal was betrapt. Bij zijn fouillering kwamen zeven bolletjes harddrugs te voorschijn. De drugs zijn in beslag genomen. Hij deed afstand van het shirt dat weer werd teruggegeven aan het warenhuis. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Musselkanaal: automobiliste krijgt geen voorrang

Bij een verkeersongeval op de N366 bij Musselkanaal is donderdagmorgen een 26-jarige automobiliste uit Meeden gewond geraakt. De vrouw reed over de provinciale weg, toen vanaf de Exloërweg een 21-jarige man uit Eerste Exloërmond de N366 op reed. Hij zag de vrouw over het hoofd. Door de aanrijding sloeg de auto van de vrouw over de kop. Ze is met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Delfzijl: zijruiten te donker

De politie heeft donderdagmiddag in de Koningin Julianalaan in Delfzijl de autoruiten van een 21-jarige vrouw gecontroleerd. Agenten vonden dat de voorste zijruiten van de automobiliste uit Delfzijl wel erg donker waren. Uit een test bleek dat er 11 procent licht werd doorgelaten. Volgens de richtlijnen hoort dit 70 procent te zijn. De vrouw kon op het bureau de folie van de ruiten halen en voorkwam daarmee dat ze haar auto moest laten staan. Ze kreeg wel een boete van 75 euro.

Ter Apel: verdacht pakketje aanmeldcentrum Ter Apel

De politie kreeg donderdagmiddag omstreeks 16.30 uur een melding dat er bij het aanmeldcentrum van het asielzoekerscentrum (AZC) een verdacht pakketje was bezorgd. Omdat de herkomst van het pakket niet achterhaald kon worden en de bewoner geen pakket verwachtte, is ook de Explosieven Opruimingscommando Koninklijke Landmacht (voormalig EOD) geïnformeerd. Op advies van de EOKL is gezorgd voor een afzetting. Ook een deel van de N366 werd tijdelijk afgezet. Het pakket werd op een veilige afstand onderzocht door een de EOKL. De bewoners van het centrum werden op de hoogte gebracht van het onderzoek en moesten binnen blijven. Omstreeks 21.00 uur bleek het pakket niet meer verdacht te zijn In het pakket zat ondermeer kleding. De afzettingen werden opgeheven en de bewoners konden weer hun gang gaan.

Veendam: nekklachten na aanrijding

Een 61-jarige automobilist uit Veendam is vrijdagmiddag voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De man reed op de Geert Veenhuizenweg in zijn woonplaats toen hij moest afremmen. Een 29-jarige automobiliste uit diezelfde plaats die achter hem reed, had dit te laat door en raakte de achterkant van het voertuig. De Veendammer had nekklachten. De politie maakt een registratie.