Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 26-10-2007

Beroving

UTRECHT Donderdagavond werd een vrouw op de Poortstraat mishandeld en werd geprobeerd haar portemonnee te stelen.

Rond 22.20 uur liep een 55-jarige vrouw uit Utrecht vanuit een cafetaria op de hoek van de Poortstraat met de Pauwstraat. Op straat liep zij per ongeluk tegen een man op. De vriend van de man vond het nodig de vrouw hiervoor te slaan en op de grond te gooien. Uiteindelijk kreeg zij nog een trap in haar gezicht en probeerden de verdachten inmiddels vier personen - de vrouw nog te beroven van haar portemonnee. Dit lukte niet omdat zij zich heftig verzette tegen haar belagers.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze gewelddadige poging beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT In het Lodewijk Napoleonplantsoen heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij bezig was fietsen te stelen.

Door getuigen werd omstreeks 17.45 uur naar de politie gebeld omdat men zag dat twee jongens bezig waren fietsen open te breken. Op weg naar de opgegeven locatie kregen agenten door dat het tweetal ieder een andere kant was opgelopen. Aan de hand van een opvallend signalement kon één van de verdachte ter hoogte van het Lodewijk Napoleonplantsoen worden aangehouden. De jongen - 15 jaar uit Utrecht werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Vrouw aangehouden

UTRECHT De politie heeft op het Smakkelaarsveld een vrouw aangehouden omdat zij geen legitimatiebewijs kon tonen. De vrouw verzette zich hevig tegen haar aanhouding.

Omstreeks 16.40 uur zagen agenten ter hoogte van het Smakkelaarsveld dat een vrouw door het rode verkeerslicht reed. De 45-jarige vrouw uit Utrecht werd aangesproken op haar gedrag en kreeg een bekeuring. De Utrechtse wilde totaal niet meewerken en gaf aan geen legitimatiebewijs bij zich te hebben. Op het moment dat de agenten haar vertelden dat zij was aangehouden ging zij helemaal door het lint. Uiteindelijk moest zij met gepast geweld en geboeid overgebracht worden naar het bureau.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag twee jongens aangehouden omdat zij verdacht worden van een auto-inbraak.

Door getuigen werd omstreeks 15.05 uur naar de politie gebeld omdat men op de Ina Boudier Bakkerlaan twee jongens had gezien die een inbraak aan het plegen waren in een auto. De verdachten zouden weggereden zijn op een zwarte scooter in de richting van Sterrenwijk. Aan de hand van de opgegeven signalementen zag de politie de jongens ter hoogte van het tunneltje Sterrenwijk inrijden. Beiden verdachten 14 en 16 jaar ui Utrecht werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie donderdag twee minderjarige verdachten aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De beveiliging van de winkel zag dat twee personen zich verdacht gedroegen. Het tweetal nam kleding mee het pashokje in en kwam zonder kleding weer naar buiten. De beveiliging vertrouwde het niet en greep in. De verdachten een 13-jarig meisje en een 14-jarige jongen beiden uit Utrecht werden aangehouden en aan de politie overgedragen. In overleg met de ouders zal gekeken worden naar een passende straf.

Laatst gewijzigd 26-10-2007 10:27 | © Politie Utrecht