Klant meest tevreden over kleine en regionale zorgverzekeraar

26/10/2007 09:47



Independer



Kleine en regionale zorgverzekeraars krijgen van hun klanten de hoogste waardering. Dat blijkt uit het klanttevredenheidsonderzoek van Independer.nl. Zorgverzekeraars krijgen gemiddeld een 6,8 van hun klanten. De verzekeraars De Amersfoortse, De Friesland Zorgverzekeraar en OZF Achmea scoren het hoogst (7,5). Onder aan de lijst staan de verzekeraars Menzis (6,4), Confior (6,2) en Anderzorg (6,1), die allen tot de Menzis-groep horen.

Opvallende afwezige in de top 3 dit jaar is ONVZ. Deze verzekeraar paste in het voorjaar de polisvoorwaarden aan, nadat een aantal klanten overmatig veel zorg declareerden. Dit jaar is deze verzekeraar van de eerste plaats gezakt naar plaats 8. ONVZ scoort dit jaar gemiddeld een 7,2, maar krijgt voor 'belofte nakomen' een 6,2. Nationale Nederlanden dat haar zorgverzekeringen onder heeft gebracht bij ONVZ staat een plaats hoger.

In de top 10 zijn verder Salland, DSW, Zorgverzekeraar UMC, IZA Zorgverzekeraar en IZZ Zorgverzekeraar terug te vinden. Deze kleinere verzekeraars richten zich met name op hun regio of een specifieke groep zoals ambtenaren en medisch personeel. De eerste echt grote verzekeraar CZ is terug te vinden op plaats 13 met een score van 6,9.

Het klanttevredenheidsonderzoek is gehouden onder ruim 15.000 bezoekers die in de periode 1 januari tot en met 11 oktober 2007 de site van www.independer.nl bezochten. Zij konden hun zorgverzekeraar beoordelen op de aspecten 'klaarstaan voor de klant', 'beloften nakomen', 'afhandeling van declaraties'en 'bereikbaarheid'. Independer vraagt haar bezoekers permanent naar hun mening over verzekeraars en publiceert de resultaten daarvan in haar eigen nieuwsbrief, via persberichten en op de eigen website.





http://www.independer.nl