Ingezonden persbericht


De Monnik uitgeroepen tot mooiste woningbouwproject 2007

Meer dan 5300 Amsterdammers brachten hun stem uit !!

Amsterdam, 25 oktober 2007. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Zuiderkerk heeft Minister Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie de eerste Amsterdamse Nieuwbouwprijs uitgereikt aan opdrachtgever en uitvoerder Hillen & Roosen en Architectenbureau Geusebroek Stefanova van het nieuwbouwproject De Monnik.

Dit appartementencomplex bevindt zich midden in het Wallengebied, in het historische centrum van Amsterdam. De bewoners zijn buitengewoon tevreden en gaven een 9,8 als rapportcijfer. De jury prees de uitstraling van het gebouw, de compacte indeling en de afwerking. 30% van de Amsterdammers die hun stem uitbrachten op de website, kozen voor De Monnik.

De Monnik bestaat uit negen afzonderlijke panden, die gelegen zijn tussen de Bloedstraat en de Monnikenstraat. In het project bevinden zich 32 appartementen, variërend in grootte van 42 tot 80m2. Volgens de architecten is het gebouw een eigentijdse interpretatie van de oude stad.

De prijs is een bord van emaille met een doorsnede van 30 cm in de vorm van het beeldmerk van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs. Het bord zal door de opdrachtgever op het pand worden bevestigd.

De organisatie van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs is in handen van de Amsterdamse Federatie voor Woningcorporaties (AFWC), het Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam, AT5 en Het Parool.

Foto's van De Monnik zijn te downloaden op http://web.at5.nl/nieuwbouwprijs/2007/10/25/persfoto

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam, Annemarie Satink, tel: 020 - 552 6051 of 06 55 77 03 10.


---- --