Gemeente Zoetermeer

Gemeente pakt speelplekken aan

De gemeente Zoetermeer heeft in de openbare ruimte speelplekken gerealiseerd. Dit zijn specifiek voor spelen veilig aangelegde plekken, voorzien van één of meerdere speeltoestellen. Uit inspectie blijkt dat veel speeltoestellen en valondergronden niet meer aan de veiligheidsnormen voldoen. De gemeente gaat dit oplossen. Een van de mogelijkheden is door het toestel of de ondergrond aan te passen of door het toestel te verplaatsen. In sommige gevallen is het niet mogelijk om dit te doen omdat er onvoldoende ruimte op de speelplek beschikbaar is. Daarom vindt soms het verwijderen van toestellen plaats. In een aantal wijken in Zoetermeer zijn al speeltoestellen verwijderd of gebeurt dit binnenkort.

Onderstaande speeltoestellen zijn verwijderd of zullen binnenkort verwijderd worden.

Buytenwegh

* Andriessenrode, balanceerbalk

* Bert Haanstrastrook, 1x duodraai in verband met de ruimte
* Disneystrook balanceerbalk

* Aspergestrook- alle toestellen

* Staringhove - speelhuisje

* Nesciohove speelhuisje

Driemanspolder

* Charlotteplaats, duikelrek/balans.

Stadshart

* Het rond, glijbaan

* Parijsstraat, tourniquet plek vervalt (uitkomst spelen 2006)

Noordhove

* Sullivanlijn , kabelbaan

* Nervilijn, veerelement

* Van der Rohelijn, tourniquet

* Ooiweide, kruipbuis

* Reeweide veerelement vrijbuiter.

De Leyens

* Driemasterwerf, glijbaan

Seghwaert

* Brasemsloot, balanceerbalk

* Pijlkruidvaart, balanceerbalk

Daarnaast worden ook, vooruitlopend op de uitvoering van het speelbeleid, de onderstaande toestellen verwijderd. Rokkeveen: Ebbehout , Combinatietoestel;
De Leyens: Noraschouw, balanceerbalk en pirouette** Seghwaert: Nimfkruidvaart, klimtoestel; Snoeksloot, veerelement; Buytenwegh: Sibeliusrode, draaimannetje, zeshoekig klimtoestel; Strausrode, arreslee , speelhuisje.
Meerzicht: Ganzewater, klimtoestel, veerelement; Kerkenbos, klimtoestel, Alferbos Zuid, veerelement**; Strasspad, speelhuisje, glijbaan; Van Aalstlaan: huisje, veerelement**

De met ** gemarkeerde lokaties worden nog dit jaar toestellen geplaatst. Op de overige plekken worden, afhankelijk van de uitkomsten van de inspraak van het speelbeleid 2007, al dan geen toestellen geplaatst begin 2008.

Afgelopen zomer zijn al een aantal toestellen uit het programma 2007 verwijderd omdat deze niet veilig waren: Hildebrandhove, Driemanswerf, Koekoekveld, Sloepkade. Daarnaast zijn of worden een aantal speelhuisjes aan de Haagsebos, tarweakker, zandberg en Sabrinapad vervangen omdat deze niet veilig zijn.