Horecatoppers tegen de muur

26/10/2007 08:30



ROC van Amsterdam



ROC van Amsterdam eert koks en restaurateurs van eigen kweek met 'wall of fame'

De Librije, De Bokkendoorns, Jamie Olivers' Fifteen, Palazzo. Horeca-etablissementen die er niet om liegen. Jonnie Boer, Lucas Rive, Ben van Beurten, Ron Blauw. Mannen die er wat van kunnen als het gaat om horeca, koken, restaurateurschap en gastronomie. En ze hebben een ding gemeen: ze hebben hun opleiding genoten aan het ROC van Amsterdam.

Maandag 29 oktober zijn ze allemaal terug op het oude nest; dan onthult de Hotelschool van het ROC van Amsterdam een permanente fototentoonstelling over zijn ex-studenten. En die willen dat natuurlijk geen van allen missen.

Filosofie
Hotelschool-directievoorzitter Theo van der Donk over het waarom van de 'wall of fame': "We weten van onze huidige generatie studenten dat die enorm opkijkt tegen deze grootheden op zijn vakgebied. De geportretteerden zijn daarmee een grote dagelijkse inspiratiebron. Door hun portret aan de muren van onze schoolgebouwen te bevestigen, kijkt de gevestigde orde als het ware mee over de schouder van de generatie jonge horeca-honden. Reken maar dat dat motiveert."

Programma
Het 'wall of fame'-spektakel start om 15.00 uur in de Hotelschool van het ROC van Amsterdam, aan de Da Costastraat 60. De presentatie is in handen van Librije-coryfee en president van het Gastvrijheidsgilde Thérèse Boer. De gemeente Amsterdam uit haar betrokkenheid door zich te laten vertegenwoordigen door wethouder Marijke Vos. Naast vele gasten uit het horeca- en hotelwezen zijn er grote aantallen studenten van de partij. Die uiteraard hopen dat er later ook een plaatsje is voor hun portret.






Noot voor de redactie:

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) is het grootste ROC van Nederland met vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Aan het onderwijs nemen meer dan 37.000 studenten deel van 13 jaar en ouder. De opleidingen worden verzorgd door bijna vierduizend medewerkers. Het ROC van Amsterdam leidt op voor nagenoeg alle beroepsrichtingen - van vliegtuigmonteur en banketbakker tot webdesigner en grimeur.

Noot van de redactie (