NEN


Breedbandnetwerken gaan open

donderdag 25 oktober 2007, 10:36

Vanaf april 2008 moeten overheden gebruikmaken van open standaarden. Dit stellen staatssecretaris Heemskerk (EZ) en staatssecretaris Bijleveld (BZK) in een actieplan voor de Tweede Kamer. Het aangeboden actieplan 'Nederland Open in verbinding' omvat een sterke aanbeveling voor het toepassen van open standaarden en ziet dit als een belangrijke sleutel tot het verwezenlijken van doelstellingen in deze kabinetsperiode. Strategie wordt werkelijkheid: de open standaarden komen eraan!

Onder regie van het nationale platform BreedNed worden adviezen van de 2004 Impulscommissie Breedband aan de Minister verder praktisch uitgewerkt. Dit platform is eind 2006 opgericht om afstemming en deskundigheid rondom veilig en betrouwbaar transport door allerlei netwerken te bewerkstelligen. De technische, organisatorische, juridische en administratieve belemmeringen moeten zo veel mogelijk worden weggenomen, bijvoorbeeld op het gebied van de koppeling van breedband netwerken in Nederland.

Vanaf het voorjaar 2008 organiseert NEN een cursus waarin de open standaarden uiteen gezet worden.

Breedband: verbindingen, koppelvlakken en open standaarden verklaard Uw opdrachtgever vraagt u beleid op te stellen of advies uit te brengen over de te volgen investeringsstrategie voor de breedbandinfrastructuur. Of u wordt gevraagd deze te beoordelen. U zult daarbij nogal wat afwegingen moeten maken, bijvoorbeeld over de ICT-toepassingen, breedbanddiensten, programmatuur en apparatuur, breedbandinfrastructuur, netwerken, installaties en elektronische verbindingen.

Aangezien u te maken heeft met verschillende levenscycli van producten en diensten in de gehele breedbandketen, zult u de bijbehorende investeringsdilemma's van alle betrokken partijen moeten kunnen overzien. Pas dan zult u in staat zijn om keuzes te maken bij het gericht toepassen van specifieke open standaarden.

Tijdens deze cursus leert u in één dag hoe u de open standaarden moet positioneren en welke criteria bruikbaar zijn in uw eigen situatie. De behandelde standaarden zijn algemeen van toepassing voor alle organisaties, ongeacht welk investeringsdomein.

Lees meer over deze cursus en schrijf u direct in voor 26 maart 2008! zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NIEUW Breedband: verbindingen, koppelvlakken en open standaarden verklaard (Cursus) NEN ICT-Mail (Publicatie) Zie het origineel