Politie Amsterdam-Amstelland



Verdachte (17) op strooptocht door agenten gestopt / Amsterdam West (26/10/07)

De politie heeft in de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 oktober een 17-jarige verdachte gearresteerd die op strooptocht was door Amsterdam West. Na verschillende meldingen van onder andere een poging tot straatroof, een diefstal uit een tuin en een poging tot inbraak in een school, waarbij steeds sprake was van een dader die voldeed aan hetzelfde signalement, werd een 17-jarige Amsterdammer gearresteerd die daaraan voldeed. Toen de dienders bij de man goederen aantroffen die afkomstig bleken uit een zojuist opengebroken auto, werd hij ingerekend en ingesloten.

Even voor middernacht kregen agenten een melding van een poging tot straatroof in de Louis Davidsstraat in de Piet Wiedijkbuurt. Toen de politiemensen onderweg waren kregen zij te horen dat het slachtoffer had weten te ontkomen en naar huis was gevlucht. Direct daarop kregen de dienders een melding van een diefstal uit een tuin aan de Pieter Oosterleehof. Het signalement van de dader kwam sterk overeen met dat van de eerder genoemde straatrover. Het onderzoek naar de verdachte leverde ook nu niets op, maar al snel kwam er een volgende melding van een inbraak bij een school aan het Johan Braakensiekhof. Hier bleken vier ruiten ingegooid. Er was echter niets weggenomen. Het signalement van de dader was hetzelfde als dat bij de eerdere meldingen. Uiteindelijk stuitten politiemensen op de Pieter Callandlaan op een man die voldeed aan de eerder opgegeven signalementen. Bovendien werd hij op heterdaad betrapt toen hij gooibewegingen maakte naar ruiten van een portiek. De verdachte werd staande gehouden en gecontroleerd. Toen bleek dat hij een kentekenbewijs op zak had van een auto die kort daarvoor was opengebroken werd hij ingerekend en ingesloten. De recherche onderzoekt de zaak en kijkt ook of de man inderdaad betrokken is geweest bij de andere misdrijven.
Controle levert gestolen auto, vuurwapen en XTC op / Europaboulevard/Van Boshuizenstraat (26/10/07)

Donderdagavond 25 oktober werd bij een verkeerscontrole op de Europaboulevard / Van Boshuizenstraat een gestolen auto aangetroffen Bij een andere auto vonden agenten een vuurwapen en een hoeveelheid XTC.

Rond zes uur, waarschuwde de Catchken, de automatisch kentekencontrolerende camera, dat een gestolen personenauto de controlepost was gepasseerd. De auto kon worden achterhaald en de bestuurder werd aangehouden. De auto was in september gestolen in Limburg Noord. Bij de controle van een ander voertuig nam de passagier onverwachts de benen. Hij wist te ontkomen. In de door hem weggegooide tas, werd een hoeveelheid vermoedelijk XTC pillen aangetroffen en een vuurwapen. De identiteit van deze man is bekend. De zaak wordt onderzocht.
Autoâs in de brand / Anthony Moddermanstraat (26/10/07)

In de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 oktober, rond drie uur, bleken op de Anthony Moddermanstraat twee autoâs in de brand te staan. De brandweer heeft de branden geblust. De politie vermoedt brandstichting en onderzoekt de zaak.
Fiets in het water gegooid, daders aangehouden / Stadhouderskade (26/10/07)

In de nacht van donderdag- 25 op vrijdagnacht 26 oktober, rond vier uur, hebben twee dronken mannen op de Donnerbrug bij de Stadhouderskade een fiets in het water gegooid. De mannen zijn aangehouden.

Getuigen zagen dat een 19 jarige man uit Huizen en een 21 jarige man uit Amsterdam, die kennelijk erg dronken waren, over de Donnerbrug liepen. Een daar gestalde fiets werd door hen over de brugleuning getild en in het water gegooid. Getuigen zagen dat de daders hier erg veel plezier om hadden. Kort daarna zijn ze door de politie aangehouden en ingesloten. Na ontnuchtering worden ze gehoord, waarna hen hopelijk het lachen zal vergaan. De eigenaar van de fiets is nog niet bekend.
Aantreffen harddrugs en handelsgeld na vermoeden van hennepkwekerij / / Amsterdam Oost (26/10/07)

Donderdagochtend 25 oktober omstreeks negen uur is de politie een woning in Amsterdam Oost binnengevallen, omdat het vermoeden bestond dat er een hennepkwekerij aanwezig was.

In de woning bevond zich geen hennepkwekerij, maar werd wel elf kilo henneptoppen aangetroffen. Na deze vondst is de woning verder doorzocht en trof het onderzoeksteam een hoeveelheid harddrugs en een aanzienlijk geldbedrag (vermoedelijk handelsgeld) aan. De 48-jarige hoofdbewoonster van het pand is in de woning aangehouden. De recherche van district oost onderzoekt de zaak.