Amsterdam Airport Schiphol

Published: 10:30 26.10.2007 GMT+2 /Source: Amsterdam Airport Schiphol /AEX: SCHIPAIRP /ISIN:

Twee nieuwe bestemmingen voor Schiphol in winterdienstregeling

Vandaag is de nieuwe Schiphol Timetable verschenen met daarin een compleet overzicht van alle lijndienstbestemmingen van en naar Amsterdam Airport Schiphol voor de periode november 2007 tot en met maart 2008.

Nieuwe bestemmingen
De winterdienstregeling telt twee nieuwe bestemmingen: Muscat in Oman en de Russische stad Kaliningrad. KLM vliegt vanaf 3 december vijfmaal per week naar Muscat. Ook Martinair vliegt deze winter wekelijks naar Muscat. KD avia vliegt deze winter driemaal per week rechtstreeks naar Kaliningrad.

Nieuwe luchtvaartmaatschappijen
Twee luchtvaartmaatschappijen voeren deze winter voor het eerst vluchten uit van en naar Schiphol: Atlas-blue.com en KD avia. Deze laatste is een Russische luchtvaartmaatschappij met haar hoofdkantoor in Kaliningrad. Van daaruit voert zij passagiers-, vracht- en chartervluchten uit binnen Rusland en haar omringde landen. Ook nieuw voor Schiphol is Atlas-blue.com, een volle dochter van Royal Air Maroc. Atlas-blue.com vliegt wekelijks vanuit de Marokkaanse steden Nador en Oujda naar Schiphol.

Meer vluchten
Naast nieuwe bestemmingen hebben verschillende luchtvaartmaatschappijen het aantal dagelijkse en wekelijkse vluchten opgevoerd. Dit geldt onder meer voor Sky Europe, transavia.com, Aer Lingus en TAP Portugal. Het wereldwijde netwerk van Schiphol maakt het passagiers mogelijk deze winter rechtstreeks te vliegen naar circa 220 lijndienstbestemmingen, aangeboden door 89 luchtvaartmaatschappijen.

De Schiphol Timetable staat vermeld op www.schiphol.nl. Deze digitale versie is te downloaden en wordt maandelijks vernieuwd. Naast vluchtgegevens geeft de timetable informatie over de bereikbaarheid van Schiphol over de weg en het spoor, over de parkeerfaciliteiten en staat er een plattegrond in van de terminal.

kv/2007/95