Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 3 oktober 2007

Visoenen van de Apocalyps
Sequentia zingt apocalyptische poëzie uit de Bijbel, Edda en Beowulf

De vroege christenen hadden een levendig beeld van het einde der tijden. Klaroengeschal, gigantische legers en uiteindelijk de ondergang van de brandende wereld: dergelijke beelden zijn niet alleen te vinden in het bijbelboek Openbaring, maar ook in de beschrijvingen van de mythische strijd tussen de Germaanse goden en hun sterfelijke vijanden, de reuzen.

Het Griekse woord `apocalyps' betekent eigenlijk `onthulling': zanger en luisteraar krijgen door de muziek een glimp geboden van wat later zal worden geopenbaard. Sequentia koos fragmenten uit christelijke bronnen en de epen van de Middeleeuwen, zoals de profetieën van de Erythreïsche Sibylle en de Edda.

Benjamin Bagby is al ruim dertig jaar één van de vurigste pleitbezorgers van de vroegste oude muziek. Vooral zijn interpretatie van het epos Beowulf heeft op velen een onuitwisbare indruk gemaakt. Als Sequentia speelt, dan móet je wel luisteren.

Deze tournee is onderdeel van het seizoen oudemuziek 07/08, een meer dan landelijke serie oude- muziekconcerten in 30 Nederlandse en Vlaamse plaatsen. Het complete programma is te vinden op www.oudemuziek.nl. De brochure is telefonisch te bestellen via 030 2329000.



Ingezonden persbericht