Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Van: Birgit Boode
Datum: 14 september 2007

Ruim 10.000 bezoekers aangemeld voor opening nieuwe gemeentehuis: veiligheid gaat voor alles

De gemeente Dinkelland staat aan de vooravond van een uniek evenement. Het nieuwe gemeentehuis wordt op 26 oktober 2007 officieel geopend en het college van B & W maakt van deze gelegenheid gebruik om de inwoners van de gemeente te trakteren op een weergaloos 3-daags-evenement met top entertainment!

Het Nicolaasplein voor het gemeentehuis staat drie dagen lang in het teken van muziek en attracties. Het programma van het 'intrekkersmoal' is met zorg samengesteld zodat jong en oud kan genieten. De vrijdag avond en de zaterdagmiddag zijn compleet verzorgd. Op zaterdagavond en zondag stelen de inwoners zelf de show.

De vrijdagavond is een feestavond alleen voor de inwoners van Dinkelland. Tijdens deze feestavond wordt het nieuwe gemeentehuis officieel geopend. Met optredens van de band Beethoven, Jannes en als klap op de vuurpijl een uniek optreden van Jan Smit, wordt het een spetterende avond. Voor deze feestavond hebben zich inmiddels al circa 11.000 inwoners van de gemeente aangemeld. Gemeentesecretaris Alex Damer: "we zijn erg blij met dit grote aantal aanmeldingen. Vooral het feit dat uit iedere kern in de gemeente mensen zich hebben aangemeld, doet mij deugd."

Veiligheid voor alles
Een evenement met een bezoekersaantal dat de 10.000 overschrijdt, vergt nogal wat organisatorisch gezien. Veiligheid staat bovenaan en daarom heeft het college van B&W besloten om de waterbak en de bomen die in het ontwerp van het plein zijn meegenomen, nog niet aan te leggen. "Een dergelijk bezoekersaantal is dusdanig groot dat we alles in het werk stellen om de veiligheid van de bezoekers te kunnen waarborgen", aldus Damer. Zo snel mogelijk na het zogenaamde intrekkersmoal, zullen zowel de waterbak als de bomen op het plein geplaatst worden. Nadat deze elementen ook op het plein zijn geplaatst, zal het nieuwe dorpshart van Denekamp helemaal af zijn.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met wethouder Eric Kleissen op telefoonnummer 0541-854154 of met team communicati, Birgit Boode op telefoonnummer 0541-854100 of 06-52624307.


---- --