Gemeente Den Haag

Wethouder Rabin Baldewsingh opent op vrijdag 26 oktober het nieuwe milieudepot aan De Werf 13 (Zichtenburg). Sinds vorige week kunnen Hagenaars met hun afval terecht bij dit nieuwe milieudepot. Het tijdelijke depot, verderop aan De Werf, is niet meer in gebruik. In totaal is acht maanden gebouwd aan het nieuwe milieudepot. De logistiek op het terrein is sterk verbeterd. Bovendien is de capaciteit aanzienlijk vergroot: het depot heeft ruimte voor twee keer zo veel afval als het oude. Dat betekent dat meer mensen tegelijk hun afval kunnen brengen.

Open dag
Op het terrein van het nieuwe depot wordt momenteel nog gebouwd aan een nieuw onderkomen voor materiaal en mensen van de gemeentelijke afdeling Vegen. Als ook dit gebouw gereed is, naar verwachting in maart 2008, zijn alle bouwwerkzaamheden op het terrein afgerond. Dan zal ook een open dag voor inwoners van Den Haag worden georganiseerd.

Bereikbaarheid
De ingang van het nieuwe milieudepot bevindt zich aan De Werf 13, om de hoek van het tijdelijke depot, tegenover het gebouw van de HTM. Meer informatie over het aanbieden van afval bij de milieudepots is te vinden op www.denhaag.nl/afval