Protestantse Kerk in Nederland


Bijbeltiendaagse

vr 26 oktober 2007 - di 6 november 2007
Op 26 oktober a.s. start de derde Bijbel10daagse, een initiatief van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) en de Katholieke Bijbelstichting
(KBS).

Het thema is De vreemdeling en de Bijbel. Tot en met 5 november zijn er verschillende activiteiten in heel Nederland.

Een selectie van verschillende activiteiten tijdens de Bijbel10daagse:

Start Bijbel10daagse met Het Vermoeden
De Bijbel10daagse start op vrijdagmiddag 26 oktober met Het Vermoeden, een programma van de IKON, in de Utrechtse Nicolaïkerk. Presentator Annemiek Schrijver interviewt Ricus Dullaert, die in Zuid-Afrika werkt onder hiv- en aidspatiënten.

Bijbelacademie Zwolle 27 oktober en Tilburg 3 november Voor mensen met behoefte een verdieping zijn er de bijbelacademies in Zwolle en Tilburg. In Zwolle is Anne van der Meiden is de hoofdspreker, in Tilburg is Ruud Lubbers de belangrijkste gast.

Nationale Bijbelzondag 28 oktober
In honderden kerken staat op de Bijbelzondag het bijbelwerk in binnen- en buitenland. Dit jaar is er het Baboesjkaproject, met aandacht voor het werk in de voormalige Sovjet-Unie. Marina Lomova en Marijke de Lang vertellen over hun werk in deze regio.

Symposium Inburgering De Nieuwe Bijbelvertaling 2 november Wat is de stand van zaken na drie jaar De Nieuwe Bijbelvertaling? Een conferentie in Hydepark te Doorn, met lezingen en workshops.

Een volledig overzicht is te vinden op www.bijbel10daagse.nl.