LIOF


Starters ICT Innovatie Participatie Vestiging Life Sciences Bedrijventerreinen Make IT

PayDutch wint Broos van Erp prijs

Tijdens het Nationaal ICT Event van 23 oktober jl. zijn de twee belangrijkste e-business en ICT-gerelateerde awards in Nederland uitgereikt, namelijk de Broos van Erp prijs en de Innovator Award 2007. LIOF-participatie PayDutch kreeg uit handen van Staatssecretaris Frank Heemskerk de aanmoedigingsprijs van het Ministerie van Economische Zaken, de Broos van Erp prijs 2007 en de cheque van EUR 50.000,-, uitgereikt.

PayDutch heeft de Broos van Erp prijs 2007 gewonnen, omdat uit onderzoek van de thuiswinkelorganisatie blijkt dat consumenten die aankopen via internet verrichten meer behoefte hebben aan veiligheid en controle. Hierin voorziet PayDutch. Uit de in totaal 44 aanmeldingen voor de Broos van Erp prijs van het Ministerie van Economische Zaken waren naast PayDutch de volgende genomineerden: KSYOS, 1Uptoys en AED.

PayDutch: winnaar Broos van Erp prijs 2007
De inschakeling van de ?tussenbank? PayDutch heeft voor particulieren die internettransacties via het web afwikkelen grote voordelen. Zowel koper als verkoper hebben door het inschakelen van de ?tussenbank? de zekerheid dat pas wordt betaald als er geleverd wordt en dat er pas wordt geleverd wordt als er is betaald. Koper betaalt eerst aan PayDutch waarna verkoper het bericht ontvangt dat het geld is ontvangen en dat de goederen kunnen worden geleverd. Via een laagdrempelig systeem wordt ?zonder verplicht account? via sms aan beide partijen een voor de transactie unieke toegangscode verzonden. Daarmee kan in een secure omgeving worden betaald (met iDEAL, creditcard of onlinemachtiging) aan de ?tussenbank? PayDutch. Beide partijen worden tijdens de transactie van elke stap middels e-mails op de hoogte gehouden, zodat een volstrekt veilig, transparant en consumentenvriendelijk transactiemanagementsysteem ontstaat. Kijk voor meer informatie op www.paydutch.nl.

Jury
De vakjury van de Broos van Erp prijs die de selectie van de genomineerden heeft gemaakt bestaat uit Han Gerrits (Innovationfactory), Edo van Santen (Venture Capital Coach), Arjan Kors (BIZZ), Nils de Witte (Nebib) en Evert van den Akker (TNO). De hoofdjury bestaat uit voorzitter Roel Pieper (Etirc), Michel Verhagen (Ministerie van Economische Zaken), Han Gerrits (Innovationfactory), Werner Haan (Solutions Radio) en Jaap van Scheijen (Stichting Media Plaza).

De Broos van Erp prijs
De Broos van Erp prijs is de aanmoedigingsprijs van het Ministerie van Economische Zaken t.w.v. EUR 50.000,- voor een succesvolle, startende ondernemer uit het midden- en kleinbedrijf, die in het afgelopen jaar op de meest innovatieve en effectieve wijze gebruik heeft gemaakt van een ICT-, e-business-, of internettoepassing. Het Nationaal ICT Event is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Stichting Media Plaza en wordt ondersteund door PricewaterhouseCoopers, BIZZ, Computable, Emerce en VNU Exhibitions. Kijk voor meer informatie op www.ictevent.nl.

Utrecht, 23 oktober 2007

Nieuws
PayDutch wint Broos van Erp prijs Tijdens het Nationaal ICT Event van 23 oktober jl. zijn de twee belangrijkste e-business en ICT-gerelateerde awards in Nederland uitgereikt, namelijk de Broos van Erp prijs en de Innovator Award 2007. LIOF-participatie PayDutch kreeg uit handen van Staatssecretaris Frank Heemskerk de aanmoedigingsprijs van het Ministerie van Economische Zaken, de Broos van Erp prijs 2007 en de cheque van EUR 50.000,-, uitgereikt. Lees verder 24-10-2007 LIOF neemt belang in Protomation BV Protomation BV in Sittard ontwikkelt software voor de procesindustrie, de olie- gas- (petro-)chemische industrie alsook voor de food industrie en een aantal specialties. Tot de klanten behoren toonaangevende multinationals zoals Saudi Aramco, DSM en Sabic. Het bedrijf is in 1999 opgericht en komt voort uit Stamicarbon, de licentiedochter van DSM. Bij Protomation werken momenteel 25 mensen. Een van de bekendste producten is Process Studio, een krachtig softwarepakket voor simulatie, procesengineering en procescontrole dat vooral geschikt is voor training van operators. Vooral deze laatste toepassing maakt Protomation tot een belangrijke wereldspeler op het gebied van operator training simulator (OTS) producten. Lees verder 25-09-2007 LIOF neemt belang in Wilwy BV Wilwy BV is een metaalverwerkend bedrijf in Sittard met als specialisatie het bewerken van hoogwaardig plaatswerk. De onderneming is ISO- en Lloyds gecertificeerd, opereert in een niche van de markt en heeft daarin een meer dan uitstekende naam. Wilwy levert een scala aan hoogwaardige kwaliteitsproducten in staal, rvs en aluminium. Het gaat voornamelijk om halffabrikaten die door andere partijen tot eindproducten worden verwerkt. Klanten zijn veelal metaalbewerking- en constructiebedrijven, maar ook procesindustrieën en industriële dienstverleners. Wilwy is key-supplier van DSM/Sabic. Lees verder 21-09-2007 Eerste siliciumfabriek Nederland in Sittard-Geleen Nederland krijgt eind 2009 met The Silicon Mine (TSM) zijn eerste siliciumfabriek. Op het industriecomplex Chemelot (Sittard-Geleen) zal in twee productiestappen silicium worden geproduceerd dat geschikt is voor de productie van wafers, het basismateriaal voor de vervaardiging van zonnecellen (PV-cellen). Volgens de planning komt de installatie eind 2009 in gebruik. Met de bouw is een investering gemoeid van circa EUR 400 miljoen. Het project biedt werkgelegenheid aan ongeveer 400 personen. In het beginstadium is de fabriek goed voor 3.750 ton 'solar grade' silicium per jaar (5% van de geschatte wereldmarkt in 2010). Op termijn bestaan uitbreidingsmogelijkheden naar 14.000 ton per jaar. TSM B.V. is een initiatief van de ondernemers Gosse Boxhoorn, Hubert Thijs en Jan-Willem Hendriks. Zij kregen bij de uitwerking van de plannen financiële steun van DSM, LIOF en de Provincie Limburg. LIOF is ook een van de aandeelhouders van de nieuwe vennootschap. Lees verder 20-09-2007
LIOF radiocommercial gehoord? Klik hier voor meer info.
logo industriebank liof