Ingezonden persbericht

6Pack rijdt met mobiel bos over asfaltjungle

Bomen moeten al jaren wijken voor auto's, maar gisteren was het voor één dag andersom. De auto's moesten wijken voor de bomen. Televisieprogramma 6Pack blokkeerde, als final grand finale van Seizoen 6, met twee vrachtwagens met daarop een mobiel bos wegen, viaducten en tot slot de Dam in Amsterdam. Zo kon iedereen letterlijk stil staan bij de bomen, want daar zijn er straks een stuk minder van.

Het is een kleine tegenslag als vanwege de harde wind het mobiele bos niet de snelweg op mag. Een mooi alternatief wordt al gauw gevonden, een tour door de laatste natuurrestjes van het Groene Hart om vervolgens te finishen op de meest verstedelijkte plek zonder streepje groen de Dam.

Jan: "Alle plekken waar nu wegen, pleinen of parkeergarages zijn, waren eigenlijk de natuurlijke woonplaats van de bomen. Daarom brachten wij gisteren de bomen terug naar hun oorspronkelijke grondgebied. Ik hoop dat ze erg blij zijn geworden van het reisje. Ik denk zeker dat we de automobilisten hebben geïrriteerd. Dat mag best, bomen ergeren zich er ook flink aan als er weer één van hun het veld moet ruimen."

Het mobiele bos was de laatste actie van televisieprogramma 6Pack Save the Universe dat afgelopen seizoen met vele grote en kleine acties geprobeerd heeft de wereld te redden. Het programma was elke werkdag te zien op MTV en op www.6pack.tv

Fred Buddingh
fred@6pack.tv
Redacteur 6pack/Sp!ts
020-5855263
06-48269387