Stimuleringsfonds voor de Pers

Opinio krijgt krediet van het Stimuleringsfonds voor de Pers

Datum besluit: 22-10-2007

Het Stimuleringsfonds voor de Pers heeft besloten een subsidie ter hoogte van maximaal 50.190,- in de vorm van een krediet beschikbaar te stellen aan Opinio Media BV voor het blad Opinio.

Het opinieweekblad Opinio verscheen op 19 januari 2007 voor het eerst en is ontstaan vanuit de gedachte dat er in Nederland behoefte bestaat aan een echt, ouderwets opinieblad, dat zich weer concentreert op opinies, zonder verdere opsmuk, maar wel zeer eigentijds en actueel. Aan het Stimuleringsfonds werd een project voorgelegd dat bestond uit het toepassen van technologische innovaties van de nieuwe media op de verdere verspreiding van de inhoud van Opinio en maatregelen voor extra abonneewerving en promotie. Het Fonds heeft besloten een krediet ter hoogte van maximaal ¤ 50.190,- toe te wijzen voor de uitvoering van het projectonderdeel technologische innovatie.

Het besluit is gebaseerd op artikel 130 van de Mediawet dat het Fonds de mogelijkheid geeft subsidie te verstrekken indien de continuïteit van een persorgaan in gevaar is. Voorwaarde is dat de verantwoordelijke uitgever een project indient dat uitzicht biedt op een rendabele exploitatie binnen een redelijke periode. Uit de aanvraag valt af te leiden dat door de uitvoering van het projectplan het voor de onderneming mogelijk is de exploitatie van het blad in 2008 rendabel te laten zijn. Daarmee is aannemelijk gemaakt dat het projectplan uitzicht biedt op een rendabele exploitatie binnen een redelijke periode en is voldaan aan de hierboven gestelde voorwaarde.

Aan de subsidieverlening is de gebruikelijke verplichting gekoppeld dat het gehele project moet worden uitgevoerd zoals het is aangevraagd. Dit wordt tussentijds en na afloop van het project getoetst aan de hand van inhoudelijke en financiële rapportages over de voortgang van het project. Verder zal de uitbetaling van de subsidie in tranches geschieden, die worden verstrekt nadat de tussenrapportages zijn goedgekeurd en aan alle overige voorwaarden van de subsidieverlening is voldaan.