Ingezonden persbericht

Persbericht provincie Antwerpen

Change the DJ brengt jongeren uit Oeganda en Antwerpen samen

Provincie Antwerpen steunt project "Change the DJ" van Vredeseilanden en Zappa

----------
Change the DJ is een uniek uitwisselingsproject tussen DJ's van Oeganda en Vlaanderen dat een brug slaat tussen jongeren van hier en van het platteland in oeganda. Op initiatief van Vredeseilanden sloegen DJ Stereofocus van Zappa (Antwerpen) en DJ Vicious uit Kampala de eerste brug. Vanaf 23 oktober start in Vlaanderen een DJ-selectie waarvan de winnaar in april 2008 dé ervaring van zijn DJ-bestaan zal beleven in Oeganda.

DJ in Oeganda

DJ Vicious werkt als promo-DJ in Kampala, Oeganda, maar heeft nog altijd een groot hart voor zijn familie op het platteland in het oosten van dat land. Daar werd hij in een klein dorpje geboren en zette hij zijn eerste stappen als DJ. Het is de streek waar Vredeseilanden boerengroepen ondersteunt om een menswaardig bestaan op te bouwen.In januari 2008 komt hij naar België om oa de laatste selectie-ronde voor te zitten.

()

Provincie Antwerpen steunt "Change the DJ"

"Met ons Noord-Zuidbeleid willen we niet alleen onze steun betuigen aan ontwikkelingsprocessen in het Zuiden, maar ook de horizon verruimen van de bevolking hier," zegt gedeputeerde Inga Verhaert. "Vandaar dat initiatieven zoals Change the DJ op onze steun kunnen rekenen, juist omdat zij een originele en vernieuwende samenwerking zijn tussen partners waarvan je het niet onmiddellijk verwacht, zoals de combinatie van de ngo Vredeseilanden en de jongerenorganisatie Zappa uit Antwerpen. Dit brengt de twee gescheiden werelden van de Noord-Zuid-samenwerking en de dance dichter bij mekaar. en dat willen wij zeker ondersteunen. Daarom geven wij vanuit de Provincie Antwerpen een subsidie van 3.000 euro aan het project. Op onze vraag zal Vredeseilanden 'Change the DJ ' in mei 2008 ook naar Mano Mundo brengen. Voor ons is geïntegreerd beleid dus geen hol begrip, maar een duidelijke keuze!", aldus gedeputeerde Verhaert.



Ingezonden persbericht