Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Beleggers hebben vertrouwen in
veerkracht Amerikaanse economie

DEN HAAG - Beleggers hebben een groot vertrouwen in de veerkracht van de Amerikaanse economie. Dat blijkt uit een steekproef die is gehouden onder beleggers en aspirant-beleggers van Euro American Investors in Den Haag. Maar liefst 85,2% van de ondervraagden vindt dat de Amerikaanse economie veerkrachtig is. In het verlengde daarvan is 61,2% van de geënquêteerden ook van mening dat de dollar zich op termijn zal herstellen.

Het onderzoek werd gehouden naar aanleiding van een symposium over de subprime-crisis. Het vertrouwen dat beleggers op dit moment in de Amerikaanse economie hebben is bij 8,0% laag, terwijl 67,5% een matig vertrouwen heeft in de VS. 24,5% heeft juist wel een groot vertrouwen in Amerika. Maar liefst 64,1% is van mening is dat het zinvol is om in de VS te beleggen.

De gunstige ontwikkelingen in de Amerikaanse huursector zijn voor 37,1% van de ondervraagden aanleiding in deze sector te investeren. Van de groep zegt 39,7% hierover nog na te denken en 23,2% zal niet investeren.

Tot slot is in totaal 37,6% van de beleggers voornemens om in Amerikaans vastgoed te investeren.

------------------

Over Euro American International BV

Sinds 1980 is Euro American International actief in de Amerikaanse en Europese vastgoedsector. De organisatie, met kantoren in Den Haag, Tampa en Düsseldorf, ontwikkelt, beheert en verkoopt onroerend goed. Opererend onder de naam Euro American Investors is het bedrijf actief in de segmenten woningbouw, winkelcentra, kantoren en bedrijfsgebouwen. Ook neemt het bedrijf grondposities in. In de afgelopen 27 jaren heeft Euro American Investors in de VS en Europa circa tachtig projecten met een gezamenlijk vermogen van meer dan 1 miljard euro geïnitieerd en afgewikkeld.

-----------------



Ingezonden persbericht