Senternovem


Nieuws

30-08-2007 | Manifestatie 'Energielabel, op alle markten thuis'

Op 23 oktober 2007 vindt de manifestatie 'Energielabel, op alle markten thuis' over het energielabel plaats waar u kansen ontdekt en inspiratie opdoet. Ontdek hoe andere organisaties reeds hun voordeel doen met het energielabel en energiebesparende maatregelen. Ontmoet andere bedrijven en ontdek waar de kansen voor u liggen.

Het energielabel voor gebouwen is per 1 januari 2008 verplicht. De afgelopen tijd is hard gewerkt aan software, het opleiden van gecertificeerde adviseurs en de registratie van energielabels. In september worden de eerste rechtsgeldige energielabels afgegeven. Komend najaar start het ministerie VROM een publiekscampagne om de miljoenen eigenaren van woningen erop te attenderen dat bij elke nieuwe transactie (verkoop of verhuur) het voortaan verplicht is een energielabel van de woning te laten zien. Het energielabel is een eerste stap, want om echte energiebesparing te realiseren zijn stappen erna nodig: het doorvoeren van energiebesparende maatregelen. Veel bedrijven en organisaties krijgen te maken met het energielabel. En velen zijn er al mee aan de slag. Welke mogelijkheden biedt het energielabel? Welke kansen biedt het de markt?
De manifestatie 'Energielabel, op alle markten thuis' biedt u:
* Inspirerende voorbeelden: organisaties en bedrijven hebben de spits al afgebeten.

* Verrassende samenwerkingscombinaties uit Nederland en het buitenland vertellen wat zij ontwikkeld hebben.
* Business dating: ontmoet uw toekomstige samenwerkingspartner.Handige

* hulpmiddelen om de energieprestatie van gebouwen te scannen, te meten en hierover met uw klant te communiceren.Kwaliteitsborging voor adviseur en eigenaar duidelijk

* en inzichtelijk.De stand van zaken met betrekking tot het energielabel bij het

* woningbestand in Nederland.Een debat met de minister van VROM en marktpartijen

* over beleid, producten, en wat nodig is om de energiebesparingsdoeleinden te halen.

De manifestatie vindt plaats op 23 oktober 2007, van 13.30 uur tot 19.00 uur in Nijkerk. Medio september zijn het programma en de wijze van aanmeldingen bekend via de website van het energielabel.