Gemeente Hattem

PERSLIJST WEEK 43
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HATTEM GEHOUDEN OP 23 oktober 2007

AANWEZIG: de burgemeester : P.A. Zoon de wethouder : A.G. Borst de wethouder : L. Teuben de secretaris : K. van Veen

AFWEZIG:

Nr.
Eenheid
Portef.-
houder
Onderwerp
Kern van de zaak
Advies
Beslissing

1. O
SAM
Borst
Vaststelling subsidie 2006 Stichting De Muzerie.
Bij uw besluit van 9 oktober 2007 heeft u aan de hand van de overgelegde jaarrekening 2006 de subsidie ten behoeve van Stichting De Muzerie vastgesteld en wel op ¤ 114.308. Dat bedrag moet ietwat worden bijgesteld (zie bijlage). De subsidie voor het jaar 2006 vaststellen op ¤ 116.678. Het vorenstaande houdt in dat gelet op de reeds betaalde voorschotten ad ¤ 119.071 een bedrag ad ¤ 2.393 in de gemeentekas moet worden gestort. Conform advies besloten.

2. O
SAM
Borst
Verzoek inrichten trapveldje hoek Hollewand/Rijnstraat. Met uw besluit van 05-06-2007 heeft u het voorstel tot het inrichten van een trapveldje aan de Hollewand/Rijnstraat aangehouden tot nader overleg. Na overleg is de wens kenbaar gemaakt om de vijverpartij te dempen. E.e.a. betekent een vermeerdering van de kosten met ca ¤ 5.000,. Een aantal bewoners van plan Noord heeft het verzoek gedaan een trapveldje te creëren voor de jeugd tot ca. 10 jaar op de hoek Hollewand/Rijnstraat, daar i.v.m. met de verplaatsing van Albert Heijn het bestaande voetbalveldje is verdwenen. Voor nadere bijzonderheden wordt verwezen naar de bijlage.
- Akkoord gaan met het inrichten van het trapveldje hoek Hollewand/Rijnstraat.
- kosten inrichting trapveld ad
¤ 9.000 bijramen op de post 503.03 speelweiden, speeltuinen en Jop's t.l.v. onvoorzien; Aandacht voor gecoördineerde communicatie vanuit de gemeente. Bezien op mogelijkheden om door visuele maatregelen snelheidsvermindering te bereiken op de Rijnstraat. Overigens conform advies besloten.
3. O
SAM
Borst
Convenant integrale aanpak huiselijk geweld.
Vanuit prestatieveld 7 van de Wet Maatschappelijk Ondersteuning (Wmo) hebben gemeenten de taak om beleid te voeren en maatschappelijke opvang te bieden ter bestrijding van huiselijk geweld.Voor deze taak is de gemeente Hattem aangesloten bij centrumgemeente Zwolle. De GGD heeft een plan van aanpak gemaakt waarvoor samenwerking met een groot aantal partners noodzakelijk is. Om deze samenwerking stevig neer te zetten wordt verzocht om een convenant te ondertekenen waarmee de gemeente instemt met het organiseren van een geïntegreerde en systeemgerichte aanpak van de hulp-verlening rondom huiselijk geweld (zie bijlage). Uw college wordt geadviseerd in te stemmen met het concept convenant integrale aanpak huiselijk geweld regio IJssel-Vecht. Daarnaast wordt de portefeuillehouder geadviseerd om het definitieve convenant op 27 november 2007 officieel te ondertekenen. Conform advies besloten.

4. O
MID
Borst
Jaarstukken woningschap regio Zwolle.
In de bestuursvergadering van 23 mei 2007 is de jaarrekening 2006 en de begroting 2008 vastgesteld. Het bestuur heeft verder kennis genomen van de prognose 2009-2011. De jaarstukken voor kennisgeving aannemen.
Conform advies besloten. Jaarstukken ter kennisname door de raad doorzenden naar de griffie.

Vastgesteld in de vergadering van 30 oktober 2007.