Ingezonden persbericht


Arenthals Grant Thornton lanceert website www.agt.nl/fiscaal voor fiscale awards

FISCALISTEN STEMMEN OP BESTE EN SLECHTSTE BELASTINGMAATREGEL

Alphen aan de Rijn, 23 oktober -Vanaf vandaag kunnen fiscalisten in Nederland deelnemen aan de verkiezing van de beste en de slechtste belastingmaatregel die in 2007 van kracht werd. Accountant- en adviesorganisatie Arenthals Grant Thornton lanceert vandaag de website www.agt.nl/fiscaal waarop fiscalisten hun stem kunnen uitbrengen op de top-5 maatregelen in de categorieën 'AGT Fiscaal Royaal' en 'AGT Fiscaal Fataal'. Eind december wordt de uitslag bekend gemaakt. Voor de beste maatregel ontvangt het Ministerie van Financiën de 'Gouden Envelop'.

"Er is vaak kritiek op overheidsmaatregelen in de belastingsfeer", zegt Cor Overduin, fiscalist bij Arenthals Grant Thornton en medebedenker van de belasting-awards. "De oorzaak ligt in de grote kloof tussen politiek Den Haag en de dagelijkse realiteit in het bedrijfsleven. In het algemeen kun je zeggen dat de politiek best wat meer feeling zou mogen hebben met de dagelijkse praktijk. En hoewel er regelmatig contact is tussen de politiek en de beroepsgroep, blijft er vaak een kloof bestaan."

Ludiek signaal

Maar het is - gelukkig - niet alleen kommer en kwel in belastingland. Er worden ook maatregelen genomen die wel op de instemming van de beroepsgroep kunnen rekenen. "Daarom leggen we de nadruk op de verkiezing van de AGT Fiscaal Royaal Award," aldus Overduin. De uitreiking van de AGT Fiscaal Royaal en de AGT Fiscaal Fataal kan worden gezien als ludiek signaal naar de makers van belastingwetgeving en de betrokken politici. Maar tegelijkertijd is het ook een signaal dat best serieus mag worden genomen.

"Met het toekennen van deze prijzen hopen we nieuwe openingen te creëren waarmee we de kloof tussen politiek Den Haag en het bedrijfsleven kunnen overbruggen."

Impact

De verkiezing van de fiscale awards komt op een moment dat de impact van de in 2007 ingevoerde maatregelen inmiddels goed zichtbaar is geworden. Overduin: "Er is binnen de beroepsgroep vanzelfsprekend al uitgebreid gesproken over de verschillende genomineerde maatregelen en je kunt ook al zien wat de gevolgen in de praktijk zijn voor de verschillende soorten ondernemingen."

De verkiezing loopt tot en met 14 december. Eind december wordt de uitslag bekend gemaakt. De 'Gouden Envelop' wordt begin 2008 uitgereikt aan het Ministerie van Financiën.

Over Arenthals Grant Thornton

Arenthals Grant Thornton is een accountants- en adviesorganisatie met acht vestigingen in de Randstad. Met 450 specialisten en ondersteunende medewerkers bedient Arenthals Grant Thornton middelgrote en grote ondernemingen, dga's en familiebedrijven. De activiteiten liggen op het gebied van accountancy, belastingadvies, bedrijfsjuridische zaken en specialistische diensten. Arenthals Grant Thornton is lid van Grant Thornton International, een wereldwijd netwerk van zelfstandig opererende onafhankelijke accountants- en advieskantoren. Grant Thornton is met 22.000 professionals actief in 113 landen en beschikt over een netwerk van circa 521 kantoren. Arenthals Grant Thornton combineert grenzenloze expertise met een lokale kennis en betrokkenheid - het verschil tussen groot en beter.

Bijgevoegd beeldmateriaal is tevens rechtenvrij beschikbaar op ANP Photo: http://www.anp-photo.com/search.pp?page=1&ShowPicture=6484198&pos=1


- EINDE PERSBERICHT -


Noot voor de redactie,