Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Maastricht, 23 oktober 2007

Groeiende Nederlandse hotelgroep onder één noemer: Amrâth Hôtels & Restaurants
________________________________________

Wie kent Grand Hotel de l'Empereur niet als landmark van Maastricht of Hotel Lapershoek gevestigd in Hilversum in de villa waar ooit Radio Veronica van start ging? Beide hotels behoren tot de Amrâth Hôtels & Restaurants die worden gevormd door elf viersterrenhotels, drie driesterrenhotels en een vijfsterrenhotel. Deze groep, met de bakermat in Maastricht, heeft in Amsterdam en omgeving een sterke positie opgebouwd. Op korte termijn zal elk hotel van de keten 'Amrâth' in zijn naam dragen. De groep beschikt over meer dan 1000 kamers en behaalde in 2006 een omzet van circa 29 miljoen euro. Er werken 450 mensen waarvan 50% in parttime dienstverband.

Missionstatement
Het missionstatement van de Amrâth Hôtels & Restaurants luidt: Het bieden van een hoog niveau aan comfort en service in een vriendelijke sfeer. Het eigen onderscheidende karakter van elk hotel is kenmerkend. De hotels staan onder leiding van zelfstandige managers, primair de persoonlijke gastheer/gastvrouw. Het motto van de Amrâth Hôtels & Restaurants is: "Ambiance, Raffinement, Elégance". De Amrâth Hôtels & Restaurants BV is statutair gevestigd in Maastricht.

De drie- en viersterrenhotels hebben een samenwerkingsverband met Travelclick (IHotelier) met uitzondering van het onlangs overgenomen driesterrenhotel Tulip Inn Hilversum. Grand Hotel Amrâth Amsterdam is aangesloten bij de internationale organisatie World Hotels. De onroerende zaken zijn voor een deel in eigendom van de familie Van Eijl en voor een ander deel van Amrâth BV.

De directie bestaat uit:
De heer Giovanni G.L.F.Th. van Eijl - algemeen directeur en als zodanig ook statutair directeur; De heer Kaspar van Eijl - directeur investeringen; De heer Bert van Esch - directeur operations en efficiency.

Samenwerking met derden
Max Havelaar
De Amrâth keten schenkt Max Havelaar koffie die ambachtelijk wordt gebrand door Koffiebranderij J.W. Hesselink & Zn. in Oldenzaal. Gulpener Bierbrouwerij
Met Gulpener Bier is een overeenkomst gesloten, zodat in alle Amrâth vestigingen echt Limburgs bier kan worden getapt van natuurlijk geteelde Limburgse gerst en hop op basis van Limburgs bronwater.

Overzicht Amrâth Hôtels & Restaurants www.amrath.nl

Hotels in Amsterdam en omgeving
Amsterdam Vijfsterren Grand Hotel Amrâth Amsterdam www.amrathamsterdam.com Haarlem Viersterren Amrâth Grand Hotel Frans Hals www.hotelfranshals.nl Alkmaar Viersterren Amrâth Hotel Alkmaar www.amrathhotelalkmaar.nl Hilversum Viersterren Amrâth Hotel Lapershoek www.lapershoek.nl Viersterren Amrâth Grand Hotel & Theater Gooiland www.gooiland.nl Driesterrenhotel Tulip Inn Hilversum www.tulipinnhilversum.nl

Overige hotels
Maarsbergen Driesterren Amrâth Motel Maarsbergen www.motelmaarsbergen.nl Nijmegen Viersterren Amrâth Hotel Belvoir www.belvoir.nl Breda Viersterren Amrâth Hotel Brabant www.hotelbrabant.nl Eindhoven Viersterren Amrâth Hotel Pierre www.hotelpierre.nl Born-Sittard Viersterren Amrâth Hotel Born-Sittard (Thermen hotel) www.hotel-born.nl
Heerlen Viersterren Amrâth Grand Hotel Heerlen www.grandhotel-heerlen.nl Driesterren Amrâth Hotel Max www.hotelmax.nl
Maastricht Viersterren Amrâth Grand Hotel de l'Empereur www.hotel-empereur.nl Viersterren Amrâth Hotel DuCasque www.hotelduscasque.nl

Korte omschrijving van de hotels
Amsterdam en omgeving
Vijfsterren Grand Hotel Amrâth Amsterdam
Grand Hotel Amrâth Amsterdam opende in het voorjaar haar deuren in voorheen 'Het Scheepvaarthuis' aan de Prins Hendrikkade. Het monumentale Rijksmonument 'Het Scheepvaarthuis', dat in 1914-1916 en 1926-1928 in twee fasen is gebouwd als luxe hoofdkantoorpand voor de grote Nederlandse rederijen, is nog steeds een vast herkenningspunt in de stad. Het luxe vijfsterrenhotel combineert de grandeur van het verleden met het comfort van vandaag; door gebruik van authentieke materialen is het monumentale intact gebleven. In het hotel zijn op de begane grond een receptie, een restaurant en bar te vinden. Verder zijn er diverse zalen en partyruimten waaronder de "Beraadzaal" op de derde verdieping. De 138 grote, luxe kamers in het hotel variëren van 24 tot 28 m² en 32 tot 45 m² en zijn veelal 4 meter hoog. De 15 suites hebben afmetingen van 47 tot 53 m². Daarnaast zijn er 10 suites vanaf 60 m², waaronder de Torensuite met drie verdiepingen, de Dakterrassuite en de grootste suite met een oppervlakte van 250 m². (De laatste driegenoemde zijn nog in aanbouw)

Het hotel ligt in het hartje van de stad op een pas afstand van de belangrijkste, toeristische attracties, winkels, restaurants en cafés. Het is gemakkelijk te bereiken per auto en openbaar vervoer; Grand Hotel Amrâth Amsterdam ligt tegenover het centraalstation met snelle, internationale en nationale treinverbindingen.

Viersterren Amrâth Grand Hotel Frans Hals
In Amrâth Grand Hotel Frans Hals, gelegen in het nieuwe gebied "De Appelaar" in het 'hart' van Haarlem, wordt ouderwets gastheerschap gecombineerd met eigentijds comfort. Het 83 kamers tellende hotel levert een waardevolle bijdrage aan het comfort en plezier van zakelijke en particuliere gasten die Haarlem als pied-à-terre kiezen. Vergaderfaciliteiten worden aangeboden in samenwerking met de naastgelegen "Philharmonie".

Viersterren Amrâth Hotel Alkmaar
Amrâth Hotel Alkmaar ligt aan een van de singels, aan de rand van het centrum van historisch Alkmaar Het viersterrenhotel is afgestemd op de wensen van de verwende, zakelijke en particuliere gast. De luxueus ingerichte hotelkamers en juniorsuites en de stijlvolle en functionele inrichting van het hotel maken het verblijf tot een heerlijke ervaring.

Viersterren Amrâth Hotel Lapershoek
Aan de rand van Hilversum, in een parkachtige omgeving, ligt het comfortabele, luxueuze viersterren Amrâth Hotel Lapershoek. Gehuisvest in een monumentale Gooise villa biedt het hotel ruimte aan 80 sfeervolle kamers, 12 luxueuze zalen, gezellige hotelbar, culinair restaurant en een zonnige Serre met aangrenzend terras. Zowel voor informele als zakelijke evenementen biedt het hotel uitgebreide faciliteiten in de multifunctionele airconditioned zalen.

Viersterren Amrâth Grand Hotel & Theater Gooiland
Dit Rijksmonument uit 1936 heeft nog steeds een hypermoderne uitstraling. Het hotel biedt een scala aan mogelijkheden van zowel zakelijke als particuliere aard. De ingetogen grandeur van dit unieke hotel trok door de jaren heen uiteenlopende gasten. De hotelgast van nu weet zich verzekerd van de service, die al meer dan zestig jaar van hetzelfde hoge niveau is. Het Grand Hotel heeft 56 kamers inclusief vier suites, een gezellig Grand café en een theater met 750 stoelen. Voor het seizoen 2007/2008 is het theater er weer in geslaagd om zonder subsidie een aantrekkelijk programma samen te stellen. Met een capaciteit tot 3000 personen is het complex duidelijk geschikt voor congressen, feesten en partijen.

Driesterrenhotel Tulip Inn Hilversum
Een sfeervol hotel net buiten het centrum van Hilversum met 46 hotelkamers, 16 volledig gemeubileerde hotelappartementen voor langdurige verhuur (extended stay) en zalen. Zeer geschikt als zakenhotel, maar ook als vertrekpunt voor een ontdekkingstocht door Hilversum en omgeving.

Overige hotels
Driesterren Amrâth Motel Maarsbergen
Amrâth Motel Maarsbergen heeft goed geoutilleerde vergaderzalen, een knusse bar, comfortabel restaurant, zonnige serre, gezellig terras, een kiosk voor alles wat onderweg nodig is en een grote parkeerplaats. Een 'thuis van huis' motel waar het prettig zakendoen is. Van een goede maaltijd genieten, uw vergadering of een uitgebreid verzorgd feest laten organiseren op een plek waar de gasten zich al eeuwenlang thuis voelen.

Viersterren Amrâth Hotel Belvoir
Amrâth Hotel Belvoir in Nijmegen ligt schitterend aan de rivier de Waal. Het is een comfortabel viersterrenhotel met vele mogelijkheden voor een recreatief of zakelijk verblijf: gezellige kamers en suites met alle moderne faciliteiten. Een ruime lounge, sfeervolle bar en ontbijtrestaurant. Het hotel beschikt bovendien over een verwarmd binnenzwembad en een sauna waar de rust, de gezelligheid en gastvrije sfeer van 'Het Rijk van Nijmegen' te vinden is.

Viersterren Amrâth Hotel Brabant
Amrâth Hotel Brabant in Breda is de plek waar Brabantse hartelijkheid en heldere zakelijkheid elkaar ontmoeten. Een modern architectonisch jasje herbergt een authentieke sfeer met veel ruimte voor gezellige activiteiten en zakelijke contacten. Het aantrekkelijke viersterrenhotel beschikt over een knusse lounge, uitstekende hotelbar en een comfortabel restaurant, waar de regionale keuken extra aandacht krijgt. Het verwarmde binnenzwembad met sauna biedt weldadige ontspanning na een vergadering, conferentie of presentatie in een van de vele moderne zalen.

Viersterren Amrâth Hotel Pierre
Amrâth Hotel Pierre is een goedverzorgd, modern viersterrenhotel in de lichtstad Eindhoven. De warme Brabantse volksaard uit zich in de persoonlijke gastvrijheid en gemoedelijkheid. Met een gezellig restaurant, intieme bar en goedgeoutilleerde zalen is 'Pierre' een plezierig zakelijk ontmoetingspunt en een goede locatie voor een succesvol feest.

Viersterren Amrâth Hotel Born-Sittard (Thermen hotel) Aan de entree van de dubbelstad van Zuid-Limburg; Sittard-Geleen, ligt het moderne en comfortabele Amrâth Hotel Born-Sittard. Voor de zakelijke gast is het hotel een perfecte plek voor afspraken, presentaties, vergaderingen, conferenties en recepties. De toeristische gast is welkom in de compleet gerenoveerde kamers, de lounge, de bar/brasserie, het restaurant, op het buitenterras en de tennisbaan. Onlangs werd het naastgelegen luxe thermen-/welnesscomplex geopend.

Viersterren Amrâth Grand Hotel Heerlen
Amrâth Grand Hotel Heerlen is ruim, comfortabel en heeft 96 hotelkamers, 10 suites waarvan enkele gethematiseerd en met kitchenette, een zonneterras, gezellige bar en Brasserie. De onlangs geheel vernieuwde, multifunctionele vergaderzalen hebben klimaatbeheersing en zijn door middel van flexibele wanden geschikt te maken voor elk type evenement. De sfeervolle lounge - 's winters brandt daar de open haard - en de bar zijn erg geschikt voor ontvangsten van grotere gezelschappen.

Driesterren Amrâth Hotel Max - een internethotel. Het monumentale driesterren Amrâth Hotel Max is een Rijksmonument in Art-decostijl in Heerlen werkt volgens een nieuw concept: een internethotel. Des te eerder men boekt des te minder men betaalt. Deze formule sluit aan op de jongeren die in een ontspannen sfeer voordelig willen overnachten en bovendien veel attracties onder handbereik willen hebben. Naast het uitgaanscentrum van Parkstad Heerlen zijn SnowWorld, de wereldtuin Mondo Verde in Landgraaf en de Gaia Park Kerkrade Z00 favoriete bestemmingen. Het hotel is tevens de dependance van Amrâth Grand Hotel Heerlen.

Viersterren Amrâth Grand Hotel de l'Empereur
Amrâth Grand Hotel de l'Empereur is voor een deel Rijksmonument in 'Jugendstil' uit het begin van 1900. Het hotel beschikt over 150 kamers inclusief 9 suites, een nieuw zalencomplex waaronder een Balzaal en een zwembad met sauna. Het is de geschiedenis van het Grand Hotel die de gastvrijheid, de stijl en de atmosfeer van vandaag bepaalt: traditie, modern comfort en een warme nostalgische vriendelijkheid.

Viersterren Amrâth Hotel DuCasque
Amrâth Hotel DuCasque in Maastricht, daterend uit de 15e eeuw (in de dertiger jaren herbouwd in 'Art deco' stijl), is een Rijksmonument. DuCasque combineert authentieke 'Art deco' met persoonlijke charme en de vriendelijke gastvrijheid van een kleiner hotel. Het kloppende hart van de historische binnenstad is direct buiten het hotel voelbaar en in de unieke ontbijtzaal die uitzicht geeft op het beroemde 'Vrijthof'.