Waterschap Velt en Vecht


Wandeling kado bij de Geeserstroom

NIEUWSBERICHT - 25-10-2007

Waterschap Velt en Vecht en Staatsbosbeheer hebben donderdagmiddag 18 oktober jongstleden een wandeling bij de Geeserstroom kado gegeven. Geen hoogwaardigheidsbekleders dit keer, maar een herfstwandeling met roofvogelshow voor de bevolking en de bezoekers van het beekdal van de Geeserstroom.

Samen met Staatsbosbeheer is er een blauwe wandeling van 3 km uitgezet langs de weer meanderende Geeserstroom. Vier boswachters en waterschappers waren aanwezig om proefjes te doen met de kinderen, om te vertellen wat er in het gebied is veranderd en om uitleg te geven over de waterbeestjes en visjes die de kinderen volop vingen. Langs de route was een speurtocht uitgezet voor jong en oud.

De ca. 300 grote en kleine gasten kwamen vooral uit de directe omgeving. De BSO uit Oosterhesselen was er zelfs met 34 kleine laarsjes die allemaal de route hebben gelopen! De roofvogelshow die 2x werd opgevoerd had beide keren veel bekijks. Bijzonder was verder dat een groep wandelaars de 2 kraanvogels heeft gezien die momenteel in het gebied verblijven. 's Avonds was de wandeling in het nieuws bij TV Drenthe.

De reacties van de aanwezigen waren positief en zeer enthousiast. Over de roofvogelshow, over de wandeling en zeker over het gebied. Een aantal bezoekers gaf aan regelmatig te wandelen in het gebied bij de Geeserstroom, maar nooit geweten te hebben dat het bij gemaal Bollema zo mooi was.

Deze nieuwe permanente route, is gemarkeerd met blauwe paaltjes en is ca. 3 km lang, dus ook geschikt voor kleine laarsjes.

Voor een foto-impressie klik hier (pdf)