Openbaar Ministerie

Vrouwelijke verdachte in onderzoek Zeegers onder voorwaarden vrijgelaten

23 oktober 2007

De 33-jarige vrouw die op 9 oktober in verband met het overlijden van Bram Zeegers werd aangehouden, is vandaag door de raadkamer van de rechtbank geschorst uit haar gevangenhouding. Dit houdt in dat zij onder bepaalde voorwaarden in vrijheid is gesteld. De vrouw blijft verdachte en moet zich beschikbaar houden voor het onderzoek.

Op 12 oktober 2007 was de vrouw door de rechter commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. De raadkamer van de rechtbank besliste dat de vordering van de officier van justitie tot gevangenhouding moet worden toegewezen. De uitvoering daarvan wordt geschorst onder bepaalde voorwaarden. Dit betekent dat de vrouw in vrijheid is gesteld zolang zij zich aan de voorwaarden houdt.

Een 39 jarige man uit Diemen werd op 12 oktober ook in bewaring gesteld. De raadkamer van de rechtbank heeft besloten zijn voorlopige hechtenis met 30 dagen te verlengen. Hij wordt verdacht van doodslag cq dood door schuld en overtreding van de opiumwet.

Bram Zeegers werd op 9 oktober dood in zijn woning aangetroffen. Uit de eerste resultaten van het toxicologisch onderzoek bleek dat in het bloed van Zeegers een zeer hoge concentratie MDMA, een grondstof voor XTC, is gemeten. Deze hoge concentratie in het bloed kan passen bij een fatale overdosering.