ABVAKABO FNV

Handtekeningenactie gemeenten loopt storm

Nadat de VNG ons ultimatum naast zich neerlegde, begonnen de vakbonden de handtekeningenactie `ik lever een euro in voor een cao' om alsnog de positie van de FLO'ers goed te regelen in de nieuwe cao. Uit de reacties tot nu toe blijkt hoeveel steun er is voor het voorstel van de bonden.

Dat er nog steeds geen goed akkoord is, betreuren ABVAKABO FNV, CNV Publieke Zaak en CMHF. Het conflict gaat nog slechts over één onderwerp: een groep collega's die er 100 tot 180 euro netto per maand op achteruit gaat, doordat de FLO-afspraken anders uitpakken dan bedoeld. De VNG weigert mee te werken aan een fatsoenlijke oplossing, zelfs als het werkgevers niets extra's kost. Wij hebben immers voorgesteld om de kosten (slechts 0,05% van de loonsom) in mindering te brengen op de loonsverhoging; die komt dan uit op 6,35% in twee jaar in plaats van de eerder afgesproken 6,4%.
Veel medewerkers van de Gemeenten hebben met hun handtekening laten weten dat die uitruil wat hen betreft een goede oplossing is, om hun collega's te helpen.

11.000 handtekeningen

Nog steeds stromen de kaarten binnen, en ook op de websites wordt er flink gestemd. Op dit moment heeft ABVAKABO FNV ruim 11.000 stemmen ontvangen. Daar komen die van CNV Publieke Zaak en CMHF dus nog bij. 78% steunt ons voorstel en vindt dat de VNG dit alsnog moet accepteren. Dat is mooi, maar we kunnen nog meer steun gebruiken om werkgevers op andere gedachten te brengen.
Uiterlijk 30 oktober moeten alle kaarten en digitale stemmen binnen zijn.

Landelijke bijeenkomst op 31 oktober

Op woensdag 31 oktober gaan we ze tijdens een afsluitende bijeenkomst met (kader)leden aanbieden aan de VNG. De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 16.30 uur in de Conference Room in het Ahoycomplex te Rotterdam. Dit is een bijeenkomst voor kaderleden, maar ook als niet-kaderlid bent u daarbij van harte welkom. Uiteraard is het voor het signaal aan werkgevers van belang dat de zaal vol zit! Reiskosten worden vergoed.
We gaan ervan uit dat we tijdens de bijeenkomst een eerste reactie krijgen van werkgevers hoe men wil omgaan met het resultaat van de handtekeningenactie. Aan het eind van de bijeenkomst zullen we gezamenlijk bespreken wat we zonodig verder kunnen doen, om werkgevers onder druk te zetten.

Lees meer in de nieuwsbrief van 23 oktober of breng direct uw stem uit!