Politie Midden- en West Brabant

Tiende verdachte aangehouden in zaak Liberiaans gezin Waspik

OOSTERHOUT NB, 23 oktober 2007

Tiende verdachte aangehouden in zaak Liberiaans gezin Waspik

WASPIK: De politie heeft gisteren twee en vandaag vijf verdachten aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij incidenten met een discriminerend karakter rondom een Liberiaans gezin. Eerder werden op 16 en 17 oktober jl. al drie verdachten in deze zaak opgepakt. Twee verdachten zitten nog in bewaring. Van de verdachten die deze week zijn aangehouden zijn er twee in verzekering gesteld. Het gaat om negen jongens uit Waspik en één uit s-Gravenmoer in de leeftijd van 14 tot met 21 jaar.

Die Liberiaanse familie vertrok eind september uit hun woning in Waspik en dook vervolgens onder. De politie heeft op 8 oktober jl. de aangifte van de moeder van het Liberiaanse gezin opgenomen. Direct na het betrekken van de woning in maart 2006 tot eind september hebben zich incidenten voorgedaan. Daarvan zijn er enkele gemeld tot aan mei van dit jaar, maar daarvan is nooit aangifte gedaan. Er zijn sinds mei geen meldingen gedaan. Met de aangifte van de moeder als vertrekpunt is de afgelopen weken onderzoek verricht. In dat onderzoek, waarin de politie ook getuigenverklaringen en tv-beelden meenam, kwamen de jongens die nu zijn aangehouden naar voren. De politie sluit een nog enkele aanhouding niet uit, maar gaat er vanuit dat met de arrestaties van de tien verdachten het onderzoek vrijwel is afgerond.

Bouwmaterialendief aangehouden in Geertruidenberg

GEERTRUIDENBERG: De politie heeft gisteravond een 36-jarige man uit Raamsdonksveer omstreeks 21.30 uur op de Walgang op heterdaad betrapt bij de diefstal van bouwmaterialen. De arrestatie volgde na een melding van een alerte getuige die gezien had dat een man zich verdacht gedroeg bij de nieuwbouw aldaar. De agenten troffen de verdachte aan met in zijn bedrijfsauto 17 steigerplanken. Hij had die gestolen vanaf een niet afgesloten bouwterrein. De verdachte verklaarde de planken uit een container gehaald te hebben. De politie stelt een nader onderzoek in. De man is na verhoor vanmiddag omstreeks 12.30 uur weer in vrijheid gesteld.

Oosterhoutse jongen (16) breekt via dakraam vijf keer in bij de buren

OOSTERHOUT: De politie heeft vanmorgen een 16-jarige Oosterhoutse jongen aangehouden die bekend heeft dat hij in de wijk Dommelbergen (Schildersbuurt) vijf keer heeft ingebroken bij zijn buren. De dief ging dan aan de voorzijde van die woning op de vensterbank staan en drukte zich dan op om via de dakgoot en een openstaand kantelraam naar binnen te klimmen.

Hij nam telkens bedragen van circa 15 a 40 euro uit portemonnees weg. Hij verliet de woning steeds via de voordeur. De gedupeerden kwamen hun buurjongen op het spoor nadat zij een webcam op een strategische plaats hadden geïnstalleerd.

De jeugdige dief vertelde de rechercheurs vanmorgen dat hij op het idee was gekomen om bij zijn buren in te breken omdat hij een keer de huissleutel was vergeten. Hij was toen via het kantelraam van het dak op de 1^e verdieping naar binnen gegaan. Toen hij zag dat het kantelraam bij de buren op een kier stond, besloot hij daar naar binnen te gaan. Dat was in juni 2007. Hierna herhaalde hij dat nog vier keer. Hij schat dat hij tussen de 100 en de 150 euro gestolen heeft. De verdachte wordt doorverwezen naar de desbetreffende jeugdinstanties.

Politie onderzoekt inbraak tankstation

WAALWIJK: Vannacht is ingebroken in een tankshop aan de Groenewoudlaan. De melding kwam om 02.45 uur binnen. Aan de voorzijde van het bedrijfspand werd de toegangsdeur middels enkele grindtegels ingegooid. Er is een sporenonderzoek ingesteld. De dieven hebben vermoedelijk niets buit gemaakt. Kennelijk zijn ze vanwege het alarm op de vlucht geslagen.

Politie houdt vonnisklant aan

WAALWIJK: De politie van het team Waalwijk heeft vanmiddag een 20-jarige man uit die plaats op zijn woonadres aangehouden omdat hij nog een gevangenisstraf van 19 dagen open had staan. Hij werd overgebracht naar het cellencomplex in Tilburg.

Jongen betrapt op baldadigheid

OOSTERHOUT: Gisteravond is een 14-jarige Oosterhoutse jongen bij de kerk op Arkendonk door een van de aanwezigen aldaar betrapt op baldadigheid en overgedragen aan de politie.

Ter plaatse bleek dat gedurende de vergadering door jongeren buiten baldadigheid werd gepleegd door hard op de ramen te slaan. Een van de deelnemers aan de bijeenkomst wist buiten een van de raddraaiers staande te houden. De verdachte is aan het bureau gehoord. Hij is al eerder met de politie in aanraking geweest vanwege het samen met anderen ingooien van ramen bij scholen.

Auteur: Willem van Hooijdonk