Politie Midden- en West Brabant

Persberichten dsitrict Bergen op Zoom 23 oktober

BERGEN OP ZOOM, 23 oktober 2007

Aangereden vrouw ernstig gewond

HALSTEREN: Zaterdagmiddag j.l. is een 54-jarige vrouw uit Halsteren aangereden op de Kastanjelaan. In eerdere berichtgeving stond dat de vrouw geen voorrang verleende aan een scooterrijder die van rechts kwam. Het slachtoffer zelf verklaart echter dat de scooterrijder haar waarschijnlijk rechts heeft ingehaald. Toen de vrouw wilde afslaan kwam ze in aanrijding met de scooter en kwam ten val. De bestuurder van de scooter ging er hierna vandoor zonder zijn of haar identiteit bekend te maken. Na onderzoek in het ziekenhuis bleken de enkelbanden van de vrouw te zijn gescheurd. Ze moet hieraan geopereerd worden.

De politie is nog steeds op zoek naar de bestuurder van de scooter en roept eventuele getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Snelheidscontroles

STEENBERGEN: De politie hield op maandagochtend een snelheidscontrole aan de Rondweg Oost. Tussen 08.15 uur en 10.45 uur zijn 556 passanten rijdende in de richting Bergen op Zoom gecontroleerd. 43 van hen waren in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 134 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

DINTELOORD: Op maandag is tussen 13.00 uur en 14.30 uur gecontroleerd op de Noordlangeweg. 813 passanten zijn hier gecontroleerd. Er waren er 8 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op maandag een snelheidscontrole op de Lelyweg. Op de kruising bij de Ringersweg bevindt zich hier een oversteekplaats. Snelheidsovertredingen leveren gevaar op voor overstekende voetgangers.
Tussen 11.45 uur en 14.45 uur zijn 559 bestuurders gecontroleerd. Hiervan waren er 103 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid was maar liefst 104 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

OUD GASTEL: Op maandag controleerde de politie tussen 11.55 uur en 14.25 uur op snelheid aan de Provinciale weg. Van de 1125 gecontroleerde bestuurders waren er 102 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/u. Hier geldt een maximum van 80 km/u.

Automobilist rijdt door na ongeval

ROOSENDAAL: Op maandag even voor het middaguur gebeurde er een ongeval op de kruising tussen de Westelijke Havendijk en de Evertkreekweg. Een 16-jarige jongen op een bromfiets wilde linksaf slaan richting de Evertkreekweg, toen er vanaf de Evertkreekweg een auto aan kwam gereden. Er ontstond een aanrijding tussen de twee, waarbij de bromfietser ten val kwam. De automobilist reed hierna door zonder zijn of haar identiteit bekend te maken. De bromfietser hield aan het ongeval een gezwollen enkel over. De politie heeft een verklaring van hem opgenomen en heeft een onderzoek ingesteld.

Man aangehouden na verkeersruzie

ROOSENDAAL: Surveillerende politiemensen zagen op maandagmiddag twee mannen tegenover elkaar staan op de Dunantstraat. Eén van hen had een klein mes in zijn hand en is direct aangehouden. Van de andere man is aangifte opgenomen. Hij verklaarde dat hij met een aantal familieleden in de auto zat en dat zin broer als bestuurder achteruit vanuit de Boomgaardstraat de Dunantstraat op wilde rijden, toen er een man aankwam die zich dreigend opstelde en hen vertelde uit te kijken. Er ontstond ruzie tussen de partijen en de 20-jarige aangever uit Rilland en zijn broer stapten uit. Er ontstond een handgemeen, waarbij de aangever vermoedelijk is gestoken. Hij hield hieraan een wondje aan zijn hoofd over.

De politie hield de 37-jarige Bredanaar aan en nam het mesje in beslag. De verdachte hield aan de vechtpartij een gezwollen lip over. Hij bleek in bezit van een kleine hoeveelheid harddrugs. Deze is in beslag genomen en zal worden opgestuurd naar het NFI voor onderzoek. De verdachte is verhoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Eén gewonde bij ongeval

HALSTEREN: Even na 20.00 uur wilde een 39-jarige man uit Bergen op Zoom met zijn auto de oprit van een woonerf aan de Steenbergseweg op rijden. Een 44-jarige automobilist uit Krimpen aan de Ijssel reed achter deze automobilist en zag niet dat de auto vaart minderde. Er ontstond een aanrijding, waarbij de 44-jarige man pijn in de borst opliep. Hij is per ambulance voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. Beide voertuigen zijn getakeld en Rijkswaterstaat kwam ter plaatse om het wegdek te reinigen.

Auteur: Inge Rijgersberg