Gemeente Lansingerland


Gezocht: voorzitter voor de Cliëntenadviesraad Wet werk en bijstand Gezocht: voorzitter voor de Cliëntenadviesraad Wet werk en bijstand

De Cliëntenadviesraad Wwb (Wet werk en bijstand) houdt zich bezig met het informeren, adviseren en signaleren van zaken die binnen het gemeentelijk beleidsterrein van Werk, Inkomen en Zorg vallen en die van belang zijn voor mensen met een inkomen rond het minimum.

Wat houdt de Cliëntenadviesraad Wwb in?

In de Cliëntenadviesraad Wwb nemen zowel cliënten en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties zitting. Een medewerker van de afdeling Werk, Inkomen en Zorg treedt op als secretaris.

Een leidinggevende binnen de afdeling Werk, Inkomen en Zorg treedt op als overlegpartner van de cliëntenadviesraad.

De cliëntenadviesraad Wwb vergadert minimaal drie keer per jaar en bespreekt onderwerpen die van belang zijn voor (uitvoering van) beleid op de afdeling Werk, Inkomen en Zorg. De zittingsduur van de leden van de Cliëntenadviesraad is gelijk aan de zittingsperiode van de gemeenteraad.

Als voorzitter beschikt u over de volgende eigenschappen:


-U bent onafhankelijk, dit houdt in dat u niet lid bent van een deelnemende belangenorganisatie. Ook heeft u geen directe verbinding met de gemeentelijke organisatie en het gemeentebestuur.


-U heeft affiniteit of ervaring met belangenbehartiging en medezeggenschap en gaat vaardig om met belangentegenstellingen.


-U heeft ervaring in het actief leiden van vergaderingen.


-Het is een pré als u kennis heeft van de sociale zekerheidswetten.


-Bij voorkeur bent u woonachtig in de regio.

Wat bieden wij?

De gemeente Lansingerland biedt via de Cliëntenadviesraad Wwb zinvol en interessant vrijwilligerswerk, een prettige werksfeer, ambtelijke ondersteuning en een passende onkostenvergoeding.

Sollicitatie

De sollicitatiecommissie bestaat uit drie leden van de Cliëntenadviesraad Wwb. Het afdelingshoofd van de afdeling Werk, Inkomen en Zorg is verantwoordelijk voor de voordracht aan het college van burgemeester en wethouders.

Meldt u aan!

Bent u enthousiast geworden?

Stuur dan uw motivatie en uw CV voor 7 november 2007 naar: gemeente Lansingerland, t.a.v. mevrouw E. Cruden, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs. U kunt ook per mail reageren:
Euridice.Cruden@lansingerland.nl (vermeld als onderwerp bij uw mail sollicitatie Cliëntenadviesraad Wwb).

De selectiegesprekken zijn gepland voor maandag 19 november 2007, de verwachting is dat de Clientenadviesraad Wwb uiterlijk begin december 2007 wordt geïnstalleerd. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw E. Cruden, telefoon (010) 800 41 25.