Gemeente Alkemade


Wmo informatiemarkt gemeente Alkemade
12-10-2007

Woensdagavond 10 oktober 2007 heeft de gemeente Alkemade een geslaagde informatiemarkt en netwerkavond georganiseerd. De bijeenkomst vond plaats in het gemeentehuis van Alkemade. Het doel van deze avond was om het klantgeleidingssyteem in gebruik te nemen en om organisaties en vrijwilligers kennis met elkaar te laten maken en informatie uit te wisselen.

Wethouder Van Velzen nam het klantgeleidingssyteem met een korte toespraak in gebruik. Dit systeem werd direct door een bezoeker in gebruik genomen. Deze mevrouw kwam tijdens de avondopstelling langs voor het Wmo-loket om een aanvraag in te dienen voor hulp bij het huishouden voor haar moeder. Zij gaf aan dat ze het erg fijn vond om ´s avonds voor deze aanvraag bij het Wmo-loket terecht te kunnen, aangezien zij overdag werkt.

Met het klantgeleidingssyteem kan de gemeente de inwoners op het gebied van burgerzaken, de Wet maatschappelijke ondersteuning en Werk en Inkomen nog beter van dienst zijn. De inwoner kan via dit systeem op een eenvoudige manier een keuze maken voor welk product hij of zij komt. Via een display wordt hij of zij naar het juiste loket verwezen. Op deze manier worden wachttijden tot een minimum beperkt.

Na de opening werd er door twee medewerkers van de afdeling Samenleving een korte presentatie gegeven over gemeentelijk minimabeleid en de Wet maatschappelijke ondersteuning, waarna de aanwezigen de informatie en netwerkmarkt bezochten. Op deze markt waren de volgende organisaties vertegenwoordigd: Vegro, Stichting Thuiszorg Groot Rijnland, Bureau Informele Zorg (mantelzorgondersteuning) Dienstencentrum Jacobus, ouderenorganisatie De Spil, Algemeen Maatschappelijk werk, Woningbouwvereniging Alkemade, Sociaal raadsman, Vegro, Trapliftenleverancier Otto Ooms, Stichting MEE, Mantelzorgorganisatie, Regionaal Consumenten en Patiënten Platform en het Wmo-loket van gemeente Alkemade.

De avond is bezocht door medewerkers van lokale en regionale organisaties, zoals bijvoorbeeld de Zonnebloem, kerkelijke instanties, medewerkers Stichting Thuiszorg groot Rijnland, de Voedselbank, huisartsen, pedicuren, raadsleden en overige intermediairen. De gemeente kijkt terug op een geslaagde avond en heeft veel positieve reacties van de deelnemende organisaties en bezoekers gekregen. De opzet van de markt is voor herhaling vatbaar!