Ness lanceert krachtige nieuwe USoft versie

23/10/2007 14:51



NESS Benelux



Baarn, 23 oktober 2007. Met de introductie van de USoft 7.1 van het Nederlandse software ontwikkelplatform USoft heeft Ness een belangrijke volgende stap gezet in de ontwikkeling van intelligente en krachtige webapplicaties. Met de uitgebreidere mogelijkheden van USoft 7.1 gaat Ness Benelux nu ook, naast zorgverzekeraars en woningcorporaties, de pensioenmarkt bedienen.

"Onze klanten zijn zeer enthousiast over deze nieuwe release omdat de ingezette weg naar intelligente webapplicaties, door toepassing van de krachtige ingebouwde business rules engine, nu nog verder uitgebreid is. Hierdoor kunnen webapplicaties worden voorzien van krachtige PDF generatie en nog hogere security eisen", aldus Frans Razoux Schultz, Sales Director Ness Benelux B.V. "Onlangs koos een middelgroot bedrijfstakpensioenfonds om met Ness diverse pensioenapplicaties te realiseren waaronder een module voor het online inzien en uitprinten van het nieuwe pensioenbewijs. Door de inzet van USoft 7.1 werden nieuwe rekenregels nog sneller geïmplementeerd waardoor aanpassingen binnen tijd en budget gerealiseerd werden", vervolgt Machiel Harthoorn, Business Unit Director, Ness Benelux B.V.

Een andere belangrijke ontwikkeling binnen de nieuwe 7.1 release is de uitbreiding van de Services Oriented Architecture (SOA) features op het gebied van Web Services Daarnaast kent USoft 7.1 een uitgebreide set aan componenten om via message queues met ESB's (Enterprise Service Bus) te communiceren, waardoor USoft 7.1 nog beter aangeroepen kan worden en zelf interne en externe systemen kan aanroepen via Web Services.

Aanvullende innovaties binnen de nieuwe USoft 7.1 release zijn: De interne architectuur is overgegaan op Unicode. (o.a. voor de ondersteuning van niet-westerse talen) Uitgebreide mogelijkheden op de Spreadsheet look.
De uitbreiding van USoft's natural language repository om te voorzien in het beheren van web service providers, clients en in workflow. De mogelijkheden van USoft's Web Designer zijn verder uitgebreid. Verbeterde integratiemogelijkheden (o.a. via Web Services en XML-SOAP) met interne en externe systemen. Uitbreiding van Database drivers naar recente versies van o.a. Oracle, Microsoft SQL en Sybase.

Over Ness
Ness Technologies (NASDAQ: NSTC) is een wereldwijde System Integrator (7.500 medewerkers in 17 landen) met als doel om klanten te helpen bij efficiencyverbeteringen. Ness levert haar producten (USoft), consultancy en outsourcing diensten lokaal en mondiaal aan zorgverzekeraars, pensioenfondsen, woningcorporaties, semi-overheidsorganisaties, farmaceutische, hightech en overige industriële bedrijven. Kijk voor meer informatie over Ness op www.ness.com.





http://ness.com