Deelgemeente Charlois Rotterdam

Bruggen Zuiderpark genomineerd voor Betonprijs

De nieuwe bruggen in het Zuiderpark zijn genomineerd voor de Betonprijs 2007.

De nieuwe bruggen in het Zuiderpark zijn genomineerd voor de Betonprijs 2007. Als machtig mooie zwanen strekken de bruggen hun hals uit naar de andere oever. Een weldaad voor het oog, zo luidt de omschrijving bij de nominatie.

De Betonprijs wordt iedere twee jaar georganiseerd op initiatief van de Betonvereniging, het overkoepelende en coördinerende orgaan binnen de betonindustrie (beton)bouw, die dit jaar zijn derde lustrum viert.

Met de Betonprijs worden projecten bekroond die een voorbeeld zijn van een creatieve, opvallende toepassing van het materiaal beton. Uit de in totaal 107 deelnemende projecten die voor deze 15e editie van de Betonprijs meededen, heeft de jury in elk van de vijf categorieën drie genomineerden geselecteerd. De categorieën zijn Woningbouw, Utiliteitsbouw, Bruggen & Viaducten, Constructies in de Waterbouw en Uitvoering

Het aantal deelnemende projecten is dit jaar groot en de kwaliteit ervan is bijzonder hoog, verklaart Peter Keur, juryvoorzitter van de Betonprijs 2007. Nederlandse ingenieurs blijken innovatief te zijn op het gebied van techniek, materiaal toepassing en uitvoeringslogistiek. Innovatieve toepassingen komen tijdens deze jubileumeditie van de Betonprijs zo vaak voor dat het bijna vanzelfsprekend wordt.

De bruggen zijn tijdens de grootscheepse herinrichting van het Zuiderpark aangelegd in opdracht van de gemeente Rotterdam. Ze zijn ontworpen door DP6 architectuurstudio uit Delft en vervaardigd door ABT Adviesbureau voor Bouwtechniek Delft / Gemeente Rotterdam en Aannemersbedrijf Colijn uit Werkendam.

Op 14 november worden de winnaars tijdens het tweejaarlijke Betonprijsdiner in de St. Laurenskerk in Rotterdam bekendgemaakt door juryvoorzitter Peter Keur en wethouder Lucas Bolsius.

Meer informatie: www.betonvereniging.nl