Samenwerking CDA en Stichting Present op MADD

23/10/2007 13:57



Stichting Present Nederland



Tal van landelijke CDA-politici nemen deel aan vrijwilligersprojecten

Het CDA en de stichting Present slaan op Make a difference Day van dit jaar de handen ineen én steken ze uit de mouwen. Zowel landelijke politici uit kabinet en parlement als lokale politici zullen zich op 3 november in diverse steden inzetten via de stichting Present. Minister-president Balkenende, de ministers Gerda Verburg, Maria van der Hoeven, Piet Hein Donner, Ernst Hirsch Ballin en Maxime Verhagen, fractievoorzitter Pieter van Geel en partijvoorzitter Peter van Heeswijk nemen in zes verschillende steden deel aan speciale vrijwilligersprojecten.

De projecten worden - volgens de vaste werkwijze van Present - uitgevoerd in groepen. De activiteiten laten zien welke variatie er mogelijk is als mensen betrokken willen zijn op elkaar en op de samenleving. Premier Balkenende neemt deel aan een project bij de Rotterdamse speeltuin Molenhoek, minister Piet Hein Donner bezoekt een project van het Leger des Heils en de Stichting Welzijn in Amersfoort. Minister Maria van der Hoeven neemt deel aan een muzikaal project in een verpleeghuis te Maastricht. Minister Hirsch Ballin van Justitie, fractievoorzitter Pieter van Geel en partijvoorzitter Peter van Heeswijk werken mee bij de opstart van een inloophuis in de Eindhovense krachtwijk Woensel-West. Minister Verburg is in Utrecht om voor een gezin de tuin rolstoeltoegankelijk te maken en in Assen trekt minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken met een groep vrijwilligers de natuur in. Ook in Groningen, Amsterdam en Deventer zullen landelijke en lokale politici zich inzetten zich inzetten. De partij brengt op deze wijze haar visie op het belang van vrijwilligerswerk in de praktijk!

Vernieuwende formule voor vrijwilligerswerk: de aanbodsgerichte methode Het CDA kiest voor de stichting Present als partner voor deze dag. De stichting Present timmert aan de weg met een omgekeerde, aanbodsgerichte methode voor vrijwilligerswerk. Een groep vrijwilligers geeft eerst zelf aan wat ze willen doen en wanneer en Present zoekt daar vervolgens een afgebakend project bij. Deze werkwijze sluit precies aan bij het profiel van de moderne vrijwilliger die zelf de regie wil houden over zijn tijd.

Directeur Rudolf Setz: "Mensen hebben het anno 2007 erg druk met werk, zorgtaken en andere activiteiten. Maar dat betekent niet dat ze zich niet vrijwillig willen inzetten! Uit het onderzoek 'De Sociale kaart van Nederland 2007' (van 13 september 2007, red.) blijkt juist dat mensen waarden als gemeenschapszin en omkijken naar elkaar steeds belangrijker gaan vinden. Belangrijker nog dan verbetering van materiële omstandigheden. Het valt alleen niet mee om vrijwilligerswerk in te passen in het drukke bestaan. Onze aanbodsgerichte methode stelt ze daartoe in staat. En omdat we in de projecten altijd samenwerken met maatschappelijke organisaties is kwaliteit en effectiviteit van de inzet gewaarborgd.





http://www.stichtingpresent.nl