Politie Gelderland-Zuid

Drie personen vast na overlast

Zaltbommel, 23-10-2007 o Een 64-jarige vrouw en twee jongens van 12 en 16 jaar, zijn maandagavond door de politie in hun woonplaats Zaltbommel aangehouden voor opruiing en het niet voldoen aan een vordering om weg te gaan.

Die avond kwamen er verschillende meldingen van overlast en brandjes in de omgeving van een speelterrein aan de C. A. Leenhoffstraat. Agenten spraken hierop de aanwezige groep jongeren aan. Een vrouw mengde zich in dit politieoptreden door de agenten te beledigen. De vrouw probeerde daarbij de groep op te ruien tegen de politiemensen. Ook na verschillende aanmaningen om daarmee te stoppen, bleef de vrouw doorgaan met haar provocerend gedrag Hierop is de verdachte aangehouden. Tijdens het transport naar de politieauto bleef de vrouw zich verzetten.

Overige agenten vorderden de jeugd om weg te gaan van het speelterrein. Hieraan werd geen gehoor gegeven door de 12-jarige. Toen een politieman de jongen hierop aanhield, werd hij door de andere jongen besprongen. Beide jongens zijn hierop aangehouden. Bij hun aanhouding bleven de verdachten zich verzetten waarop pepperspray is ingezet. Uiteindelijk zijn de verdachten na het afleggen van een verklaring op het politiebureau, in vrijheid gesteld. (01)