Gemeente Hengelo

Hengelo Millennium Gemeente: wat is uw steentje?

Op 3 juli 2007 heeft de gemeenteraad besloten Hengelo uit te roepen tot Millennium Gemeente. Dat betekent dat Hengelo zich gaat inspannen om op lokaal niveau bij te dragen aan het realiseren van de Millenniumdoelen zoals die zijn geformuleerd tijdens de zogenaamde Millenniumtop. In het jaar 2000 kwamen de wereldleiders in VN-verband bij elkaar om te praten over doelen voor de toekomst. Afgesproken werd om gezamenlijk te vechten tegen armoede, honger en AIDS, te streven naar gelijkheid tussen man en vrouw, te strijden tegen milieuverontreiniging en zich in te zetten voor toegang tot onderwijs, gezondheidszorg en schoon water voor iedereen. Acht doelen zijn er geformuleerd. Deze doelen moeten gehaald zijn in 2015. Inmiddels is het 2007

Wat gebeurt er al in Hengelo?

De gemeente Hengelo wil inventariseren welke initiatieven er op dit gebied al bestaan binnen haar grenzen. Dat kunnen kleine of grote initiatieven zijn. Het kan die persoon zijn die buddy is voor een ander, of de stichting die geld inzamelt voor een weeshuis in Roemenië; het kan een actie zijn van scholieren die zich inzetten voor een schonere omgeving, of dat bedrijf dat besluit voortaan zuivere koffie te schenken.

Tegelijkertijd is de gemeente bezig de eigen activiteiten in kaart te brengen op het gebied van armoedebestrijding, streven naar gelijkheid, ontwikkelingssamenwerking en werken aan een duurzaam leefmilieu.

Alle beetjes helpen

Nu zouden particulieren, bedrijven of maatschappelijke organisaties kunnen denken: wat leggen mijn kleine activiteiten nu voor gewicht in de schaal? En dat is toch waar het om gaat. Ieder kan zijn steentje bijdragen en samen vormen die steentjes een groot mozaïek.

Initiatief aanmelden

Alle initiatieven, groot en klein, kunnen gemeld worden via: gemeente@hengelo.nl of neem contact op met Rob Hassink, telefoon (074) 245 9929.
Misschien bent u zelf actief op dit gebied, of misschien weet u een organisatie, groep, instelling of persoon in uw omgeving die u kunt vragen zijn activiteit in te brengen. De uitkomsten van de inventarisatie worden meegenomen in Trefpunt Hengelo van 4 december. Tijdens dit Trefpunt gaan we bekijken wat alle initiatieven samen kunnen betekenen voor Hengelo als Millennium Gemeente.