KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

23-10-2007

Karel van Hellemond wint ook de Boerenkoolcup

Het afgelopen weekend vond de Boerenkoolcup plaats op de Loosdrechtse plassen. Dit is het jaarlijkse slot-evenement van Finn Club Holland. Zaterdag kon helaas niet gevaren worden vanwege gebrek aan wind. Wedstrijdleider Henk de Jong en zijn team hadden twee pogingen gewaagd, maar een wedstrijd was niet mogelijk. Op zondag zijn drie wedstrijden verzeild waarna Karel van Hellemond uitgeroepen werd tot winnaar van de Boerenkoolcup.

De Jury
Het enige resultaat van zaterdag waren drie gele vlaggen die werden uitgedeeld vanwege een valse start. Deze moesten door de
desbetreffende heren meegenomen worden naar de volgende dag. De twee jury boten met 4 judges hadden hun handen vol en zullen zon twintig maal de gele vlag omhoog gestoken hebben vanwege ,, wrikken,
schommelen, pompen en rollen. Ook in het kruisrak waren de heren en dame streng op het,, bodypumping.

De wedstrijden
De drie wedstrijden op zondag werden gevaren met lichte tot matige noordenwind.
De eerste wedstrijd was voor Martijn van Muyden gevolgd door Wietze Zetsema en Karel van Hellemond. De 2e wedstrijd was voor Wietze Zetsema met daarachter Nanno Schuttrups en weer Karel van Hellemond. Daarmee stond Wietze stevig aan de leiding. De derde wedstrijd kreeg Wietze het bij de start aan de stok met de jury boot, waarbij hij weigerde zijn straf te nemen en protest aan riep. Dat mocht niet baten en hij werd na het behandelen van het protest uit de laatste wedstrijd genomen.

Ook Karel van Hellemond werd gevlagd en pakte razendsnel zijn straf. Hij hield zijn positie voor in het veld vast en wist de laatste wedstrijd te winnen. Hiermee is het na het behalen van het Nederlands Kampioenschap een top jaar voor Karel die een paar jaar geleden zijn rentree maakte in de Finn.

Martijn van Muyden wist zich in de laatste wedstrijd in laatste twee rakken op te werken van een 15e positie naar een 7e plaats en pakte daarmee de 2e overall plaats.

De derde plaats ging naar rookie ,Dennis de Ruyter, die de laatste wedstrijd 3e werd. Voor hem was het nog spannend want ook tegen hem werd geprotesteerd, gelukkig voor hem pakte deze beslissing van de het protestcomité goed uit.

Bij de masters ( 40+) was het Erik Bakker ( 4e totaal), Loek Kruyer(6e totaal) en Jan Jaap Lamme (9e totaal) die de eerste drie prijzen in ontvangst namen.

De Star Klasse is altijd te gast bij dit evenement op Het Witte Huis. De opkomst was dit jaar iets teleurstellend, ongeveer 10 stars meldde zich aan de start. Het evenement werd gewonnen door Sander Jorissen die met de gelegenheid bemanning Rob Edens de serie won.