Gemeente Anna Paulowna


Vervuiling op wegen

De gemeente is formeel aansprakelijk als wegbeheerder voor de onderhoudsstaat van de weg. Regelmatig wordt de gemeente Anna Paulowna geconfronteerd met meldingen over vervuiling van o.a. klei en grond op de buitenwegen in Anna Paulowna.

Vervuiling van de weg kan zeer gevaarlijke situaties opleveren en de gevolgen kunnen rampzalig zijn. De gemeente vraagt alle burgers om verantwoordelijkheid te nemen om er samen voor te zorgen dat de wegen schoon zijn en schoon blijven. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er na oogstwerkzaamheden geen grote hoeveelheden klei op een weg achterblijven. Als iedereen zich houdt aan wie vervuilt, ruimt op zorgen we er met zijn allen voor goed berijdbare en veilige wegen.

Als de vervuiler in gebreke blijft zal de vervuiling in opdracht van de gemeente worden verwijderd. Hierna zal de vervuiler verantwoordelijk worden gehouden voor de gemaakte kosten. Omdat de vervuiler vaak niet is te achterhalen draait de gemeenschap op voor de kosten. Dit lijkt ons niet de bedoeling. Het schoonhouden van de weg na uitgevoerde werkzaamheden door de vervuiler zou doorgaans de normaalste zaak van de wereld moeten zijn.

Om ervoor te zorgen dat de wegen schoon worden gehouden kunt u vervuilingen en vervuilers hiervan doorgeven op de Bel- en Herstellijn, (0223) 53 61 00