Persberichten Binnensticht, 11.40 uur

Utrecht, 23-10-2007

Tegen lantaarnpaal

ZEIST Op maandagmiddag 22 oktober botste een automobilist tegen een lantaarnpaal en ging er vervolgens vandoor.

Rond 16.35 uur zag een getuige dat een automobilist de bocht op de Koppelweg met de Nijenheim te ruim nam, de stoep opreed en een lantaarnpaal uit de grond reed. Vervolgens reed de automobilist met zijn zwaar gehavende auto door.

De politie kwam ter plaatse en stelde aan de hand van het kenteken van de auto een onderzoek in. Zij gingen naar het nabij gelegen adres van de tenaamgestelde, een 69-jarige Zeistenaar. De man rook sterk naar alcohol en bleek beduidend te veel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 585 ug/l, meer dan 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Straatroof

ZEIST Een 19-jarige vrouw uit Montfoort werd op maandag 22 oktober van haar tas beroofd.

Rond 19.05 uur stond de Montfoortse op de Koppelweg bij een bushalte. Er kwamen twee jongemannen bij haar staan, die vervolgens haar mobiele telefoon en haar tas van haar afpakten. Daarna ging het tweetal ervandoor.

De verdachten waren beide licht getinte jongemannen van 18 20 jaar oud, een normaal postuur en ongeveer 1.70 meter lang. Beiden droegen donkere kleding en één van hen had een zwart petje op.

Aan getuigen van de straatroof wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Brandstichting

MAARTENSDIJK Een 14-jarige jongen uit Zeist werd op maandag 22 oktober aangehouden op verdenking van brandstichting.

Rond 14.10 uur kreeg de politie de melding van een brandstichting op de Prins Bernhardlaan. Ter plaatse bleek dat ongeveer tien meter conifeerhaag in vlammen op was gegaan. Het vuur was door de brandweer geblust.

Agenten spraken met meerdere getuigen. Daaruit maakten zij op dat een 14-jarige jongen uit Zeist de brand had gesticht. Zij gingen naar zijn ouderlijke woning en de verdachte werd aangehouden. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met tractor

ZEIST Bij een aanrijding met een tractor raakte op maandag 22 oktober een automobiliste gewond.

Rond 10.00 uur stond een 38-jarige automobiliste uit Zeist met haar auto geparkeerd op de Prinses Margrietlaan. Bij haar in de auto zaten haar 4-jarige dochtertje en 5-jarige zoontje. De Zeistse reed uit parkeerstand weg. Daarbij zag zij een naderende tractor, bestuurd door een 48-jarige man uit Barneveld, niet aankomen, met een aanrijding tot gevolg.

De kinderen liepen geen letsel op, maar de Zeistse klaagde over pijn in haar nek en rug. Door de brandweer werd de auto opengeknipt en het slachtoffer werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De twee kinderen werden door familie opgevangen. De auto moest worden weggesleept.

Laatst gewijzigd 23-10-2007 11:39 | © Politie Utrecht