Provincie Flevoland



Europese bijdrage voor Holland Composites

Het Lelystadse bedrijf Holland Composites krijgt van de provincie Flevoland een Europese subsidie van 100.000 euro voor het innovatieve ontwikkelingsproject `Raficlad'. Met deze subsidie start Holland Compsites een groot project om het productieproces voor grote constructieve composiet bouwelementen, zoals gevels en daken, meer te industrialiseren.

Andries Greiner, gedeputeerde Economische Zaken: "De provincie Flevoland heeft de composiet industrie als speerpunt benoemd. Wij verwachten dat de uitbreiding en innovatie van Holland Composites de industrie, de werkgelegenheid en het onderwijs in de regio een belangrijke impuls zal geven. Financiële ondersteuning vanuit het Europees programma van de provincie aan Holland Composites is een belangrijke stimulans voor de realisatie van plannen van dit ambitieuze productiebedrijf."

Architecten en bouwbedrijven tonen grote interesse in de mogelijkheden van composietmaterialen.

Holland Composites Industrials zet grootschalig in op uitbreiding van haar capaciteit en technieken ten behoeve van de bouwsector. Het bedrijf is uniek in de toepassing en verwerking van vezelversterkte kunststoffen voor de bouwsector. Enkele zeer aansprekende projecten van Holland Composites zijn de zogenaamde Spaceboxen
(studentenhuisvesting) en de vleugeldaken van het Rabin Center in Tel Aviv.

Onlangs is een groot innovatieproject gestart om het productieproces voor grote constructieve composiet bouwelementen, zoals gevels en daken, meer te industrialiseren. Momenteel is deze industrie nog sterk afhankelijk van handwerk. Holland Composites is specialist in vacuüminjectietechnologie, dat zich leent voor geïndustrialiseerde en geautomatiseerde processen. Daartoe zal een nieuwe productiefaciliteit van 4.500 m2 worden gebouwd langs de A6 en de Oostervaart.