Nederlandse Tafeltennisbond

Geen heren naar WK teams in 2008

De NTTB zal geen herenteam afvaardigen naar de WK teams die van 24 februari t/m 2 maart 2008 worden gehouden in Guangzhou (China). Nederland neemt alleen met het dames team (o.a. met Europees Kampioen Li Jiao) deel. De dames starten in Guangzhou in de eerste categorie en willen de prestatie van Bremen 2006 (14e plaats) verbeteren.

Topspeler Trinko Keen (36), de nummer 42 van de wereldranglijst, heeft in het begin van dit seizoen aangegeven niet meer beschikbaar te zijn voor de WK voor teams. Hij wil zich concentreren op de kwalificatie naar de Olympische Spelen 2008. Eerder dit jaar, na de WK individueel in Zagreb, (Kroatië), heeft Danny Heister zijn topsportcarrière beëindigd om zijn activiteiten als trainer bij de NTTB uit te breiden.

Zonder deze twee wereldtoppers ziet de NTTB geen mogelijkheid om een representatief team voor de WK teams op te kunnen stellen. In overleg met Danny Heister (Heren-Bondscoach) heeft Achim Sialino (Hoofd Topsport) aan het hoofdbestuur voorgesteld 2008 geen herenteam te sturen. Het hoofdbestuur deelt deze inschatting en heeft het genoemde voorstel over genomen.
Naar boven

© 2007, NTTB, Alle rechten voorbehouden.