Politie Noord-Holland-Noord

Twee zaken in Opsporing Verzocht

Alkmaar/Hoorn, maandag 22 oktober 2007, 22-10-2007 o In de uitzending van Avro's Opsporing Verzocht op dinsdag 23 oktober worden twee zaken van de politie in Noord-Holland Noord gebracht.

Het gaat om een overval op een speelautomatenhal in Alkmaar en de overval op een automobilist in Hoorn.

De eerste zaak speelt op donderdag 20 september 2007, kort na tien uur in de ochtend, in de speelautomatenhal Toy-Toy (plaatselijk ook bekend als het Wapen van Haarlem) aan de Gedempte Nieuwesloot in Alkmaar. De hal was juist een uurtje geopend. In de zaak waren personeel en enkele klanten aanwezig. Achter een balie zat een medewerker, die bezig was geld af te storten. Op dat moment kwam een man de zaak binnen lopen. Hij ging rechtstreeks naar de balie toe en bedreigde de baliemedewerker met een vuurwapen. Hij wilde geld hebben. Als de baliemedewerker hem geld heeft gegeven loopt de overvaller de zaak uit. Van de overval zijn bewakingsbeelden gemaakt waarop het gezicht van de overvaller goed te zien is.

De tweede zaak speelt op dinsdag 9 oktober als om 05.40 uur een man in een zilvergrijze Renault Megane over de Spaarneweg in Hoorn rijdt. Als de man afremt stapt een met een vuurwapen gewapende overvaller bij hem in de auto. De man wordt gedurende anderhalf uur naar verschillende plaatsen in Hoorn gestuurd. Bij een pinautomaat aan het Betje Wolffplein wordt hij gedwongen te pinnen. Ook wordt gestopt bij een pinautomaat bij de Huesmolen. Hier lukt het pinnen echter niet. Aan de Nieuwe Noord wordt vervolgens wel geld gepind. Uiteindelijk verlaat de overvaller de auto op de Westerdijk.

De uitzending van Avro's Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdagavond 21.50 uur op Nederland 1. Van beide zaken wordt een reconstructie getoond.

Laatst gewijzigd 22-10-2007 16:00 | © Politie Noord-Holland Noord |