Militaire sporters terug uit India

Na dagen inspanning en vier medailles keren honderd militaire sporters dinsdag 23 oktober om 08:00 uur terug van de Military World Games in India. Commandant Landstrijdkrachten, generaal Peter van Uhm, verwelkomt de sporters op vliegbasis Eindhoven en spreekt ze toe.

Tijdens de Military World Games zijn er vier medailles behaald. Judoka's kapitein Guillaume Elmont en eerste luitenant Deborah Gravenstijn wonnen beiden goud. Judoka eerste luitenant Daniëlle Vriezema behaalde brons. Door atleet sergeant Gregory Sedoc is ook brons gewonnen op de 110 meter horde. Topschutter sergeant 1 Dick Boschman haalde geen medaille, maar verbeterde wel het nationaal record geweerschieten op 300 meter in drie houdingen. Nederland heeft zich als nummer eenentwintig van de honderddrie deelnemende landen geplaatst.

De Military World Games worden eens in de vier jaar gehouden en zijn een equivalent van de Olympische Spelen. Veel militaire sporters zijn ook op de Olympische Spelen vertegenwoordigd en daarmee is het niveau van het totale deelnemersveld hoog.

Noot voor redacties (