Politie Limburg-Noord

Drie zaken in Plaats Delict: Limburg op L1-TV


Datum: 22-10-2007
Tijd bericht: 12:09
Plaats: Venlo / Maastricht
In de uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma Plaats Delict: Limburg op dinsdag 23 oktober a.s. roept de politie de hulp van de kijkers in bij het oplossen van drie misdrijven:

Straatroof op 14-jarig meisje in Sittard
Op woensdag 3 oktober, omstreeks 12.45 uur, is een 14-jarig meisje slachtoffer geworden van een straatroof op het Elzenplantsoen in Sittard. Het meisje werd ingesloten door 4 jongemannen op een fiets en een bromfiets. Het meisje werd van haar fiets geduwd en vervolgens in haar buik geslagen. De daders gingen er met haar I-pod vandoor. De politie heeft een signalement van de daders en vraagt getuigen zich te melden.

Brandstichting in flatgebouw Blerick
Op woensdag 3 oktober, omstreeks 02.30 uur, vond een brandstichting plaats in een flatgebouw aan de Egelantierstraat in Blerick. Met een brandbare vloeistof werd brand gesticht in de gesloten galerij van de flat. Door zuurstoftekort doofde het vuur. De politie is dringend op zoek naar getuigen of naar mensen, die wat weten van de brandstichting

Ernstige bedreiging in Oostrum
Op zondag 7 oktober, omstreeks 02.30 uur, werd in Oostrum een 19-jarige jongen ernstig bedreigd door drie tot nu toe onbekende mannen. De jongen werd door de mannen in een sloot naast de Henri Dunantstraat gegooid en bedreigd met een pistool. Op het moment van de bedreiging reed een auto voorbij, waarna de daders vluchtten. De politie is op zoek naar de bestuurder van deze auto en naar mensen, die op een andere manier wat weten over deze bedreiging. De politie heeft een opvallend signalement van de mannen en reconstrueert deze zaak.

Het programma wordt uitgezonden op L1 televisie op dinsdag 23 oktober om 17:00 uur. Diezelfde avond zijn er herhalingen om 18:00, 19:00, 20.00, 22.00 en 23:00 uur. Ook woensdag 24 oktober wordt de uitzending herhaald in de dagcaroussel tussen 09:30 en 13:30 uur. Vanaf de eerste uitzending zijn alle zaken na te lezen op L1-text pagina 147 en staan teksten en foto's van alle zaken op internetsite www.plaatsdelictlimburg.nl.