Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Burgerinitiatieven in raadscommissie Stadsdeelwerken

19 oktober 2007

-
Anna Kutsch Lojenga
De raadscommissie Stadsdeelwerken praat dinsdag 23 oktober over twee burgerinitiatieven die dit voorjaar zijn ingediend bij de deelraad In maart vroeg een groep Baarsjesbewoners, ondersteund door 150 handtekeningen van buurtgenoten, om meer waterfonteintjes in de buurt van bijvoorbeeld parken en speeltuinen. Het andere burgerinitiatief, dat ook door 150 handtekeningen werd ondersteund, ging over het bereikbaar houden van de winkelstraten in De Baarsjes. De indieners wezen er toen op dat voor mensen met een rolstoel, voor blinden en voor mensen met een kinderwagen de winkelstraten slecht toegankelijk zijn door rommelig geparkeerde fietsen, reclameborden en andere obstakels op straat.

De afgelopen maanden heeft het Dagelijks Bestuur van de deelraad de opdracht gekregen om te reageren op de burgerinitiatieven. Die reacties worden dinsdag besproken in de raadscommissie Stadsdeelwerken.

De raadscommissie Stadsdeelwerken van De Baarsjes vergadert op dinsdag 23 oktober vanaf 20.00 uur in de raadzaal van het Stadsdeelkantoor aan de Baarsjesweg.