KNHS


Dubbele zege voor Anky in Helsinki
21 oktober 2007

HELSINKI (KNHS) - In zowel de Grand Prix als in de Kür op muziek wist Anky van Grunsven (Erp) met IPS Krack C de overige deelnemers de baas te blijven. De zege in de Grand Prix was er één die niet eenvoudig was. Niet alleen omdat er behoorlijke concurrentie kwam van de Russische Elena Sidneva met Artax Condor RBB die beide malen tweede werd, maar ook vanwege de pijn die Anky nog steeds in haar been voelt.

"Voor de start van de wedstrijd was ik even bij de dokter en die heeft mij een pijnstillende injectie gegeven. Dat hielp enorm en tijdens het losrijden voelde ik me prima, ook omdat ik zo af en toe even een kleine pauze kon inlassen. Tijdens de wedstrijd kwam de pijn echter weer snel opzetten. Daardoor kon ik IPS Krack C tijdens de pirouettes en de wisselingen in tempo niet goed ondersteunen. IPS Krack C had, om tot een topscore te komen mijn hulpen nodig, maar die kon ik niet geven", aldus Van Grunsven. De derde plaats achter Sidneva was voor de Zweedse Camilla Toll met Rainman.
Ook in de Kür, die zaterdag werd verreden, had de amazone nog duidelijk last van pijn als gevolg van de val van haar paard Nelson tijdens een optreden in Groningen. "In de Kür kon ik in het begin mijn oude niveau halen, maar tegen het einde ontstonden een paar kleine foutjes. Oondanks dat wisten we ook deze wedstrijd winnend af te sluiten".
De Russische Elena Sindeva werd ook nu tweede, terwijl de Finse Nina Pölönen met Sans Soucis hier derde werd.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Uitslag Grand Prix:


1) Anky van Grunsven (Erp) - IPS Krack C - 70.041
2) Elena Sidneva (Rus) - Artax Condor RBB - 68.708
3) Camilla Toll (Zwe) - Rainman - 65.041

Uitslag Kür op muziek:


1) Anky van Grunsven - IPS Krack C - 73.300
2) Elena Sidneva (Rus) - Artax Condor RBB - 72.350
3) Nina Pölönen (Fin) - Sans Coucis - 66.850

Meer informatie zie: www.helsinkihorseshow.fi