Persberichten Binnensticht, 12.15 uur

Utrecht, 21-10-2007

Vechtpartij

ZEIST Op Het Rond heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een man aangehouden voor mishandeling.

Om 04.10 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op de Slotlaan. Op Het Rond zagen agenten schermutselingen tussen enkele personen. Eén van de personen kwam naar de agenten toe en riep dat zij zojuist was geslagen door een man. De agent sprak de man hierop aan, waarna de man hard wegrende in de richting van de Lageweg. Op het Zusterplein werd de verdachte, een 23-jarige Zeistenaar, vervolgens aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Verkeerscontrole

ZEIST Op de Kwikstaartlaan, de Boulevard en de Slotlaan heeft de politie op zaterdag 20 oktober van 09.00 uur tot 13.00 uur een verkeerscontrole gehouden. 31 Keer werd er proces-verbaal opgemaakt.

Op de Kwikstaartlaan werden met name op aanhangwagens gecontroleerd. Zes bestuurders hadden de hulpkoppeling niet goed bevestigd. Vier bestuurders droegen geen gordel. Eén bestuurder reed niet verzekerd rond en één bestuurder had de losbreekreminrichting niet goed bevestigd.

Op de Boulevard werd met name de de snelheid gecontroleerd en op de Slotlaan lag het accent op de geslotenverklaring. Negen bestuurders voerden een te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/uur. Zeven bestuurders negeerden het bord geslotenverklaring. Eén bestuurder kreeg een bekeuring voor het niet handsfree bellen en twee bestuurders droegen geen gordel.

Verkeerscontrole

BUNNIK Op de kruising Provincialeweg/Van Zijldreef/Runnenburg heeft de politie zaterdag 20 oktober van 12.30 tot 14.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Eén bestuurder stopte niet voor het rode verkeerslicht, twee keer werd de maximum snelheid overschreden, niet dragen van de autogordel (7), niet handsfree bellen (1), niet bij zich hebben rijbewijs (4), één keer fout parkeren in de blauwe zone in Bunnik en 1 keer fout parkeren in blauwe zone van Odijk.

Snelheidscontrole

DEN DOLDER Op de Dolderseweg werd vrijdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde van 13.15 tot 14.45 uur 1000 voertuigen. 13 Bestuurders waren in overtreding en kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 116 km/uur waar een snelheid van 80 km/uur is toegestaan.

Verkeerscontrole

ZEIST - Op de Utrechtseweg hebben agenten zich vrijdagmiddag rond 16.45 uur bezig gehouden met de verkeersveiligheid. Zeven bekeuring werden er geschreven: niet APK-gekeurd (1), voor geen helm dragen als bromfietsbestuurder (1), niet handsfree bellen (4) en negeren van het rode verkeerslicht (1).

Laatst gewijzigd 21-10-2007 12:19 | © Politie Utrecht