PvdA Europees parlement


Tobback en Timmermans herdenken tiende sterfdag Maarten van Traa

11 oktober 2007

De Belgische Minister van Staat Louis Tobback (oud-voorzitter Vlaamse Socialistische Partij, burgemeester van Leuven) en staatssecretaris Frans Timmermans voor Europese Zaken herdenken op zondag 21 oktober a.s. de sterfdag van Maarten van Traa in een debat. Het is die dag tien jaar geleden dat PvdA-parlementariër Van Traa overleed ten gevolge van een ernstig verkeersongeluk.

Van Traa speelde een belangrijke rol binnen de Nederlandse, Europese en internationale sociaal-democratie, onder meer als internationaal secretaris van de PvdA. Ter zijner nagedachtenis organiseert de Nederlandse delegatie van de sociaal-democratische fractie in het Europees Parlement / PvdA-eurodelegatie op 21 oktober a.s. het Maarten van Traa-debat in de Rode Hoed in Amsterdam, waar Tobback en Timmermans de inleidingen zullen verzorgen. Vervolgens zal een discussie plaatsvinden onder leiding van PvdA-europarlementariër Jan Marinus Wiersma, in het Europees Parlement vice-voorzitter van de sociaal-democratische PES-fractie.

Tobback, een politieke generatiegenoot, werkte in de jaren tachtig van de vorige eeuw nauw samen met van Maarten van Traa rond de plaatsing van kruisrakketen in Europa. Hij gaat met Timmermans in debat over alles wat Van Traa dreef en nog altijd niet aan betekenis heeft ingeboet: idealisme en realisme in de politiek, Europese samenwerking en identiteit en de brandende vraag hoe we gedeelde veiligheid vormgeven in een gefragmenteerde wereld.

U bent van harte uitgenodigd om het debat bij te wonen.

Programma 14.30 Zaal open; ontvangst met koffie en thee 15.00 Louis Tobback 15.30 Frans Timmermans 16.00 Debat o.l.v. Jan Marinus Wiersma 17.00 Afsluiting met borrel