Gemeente Roermond

Steun de Cattentoren en win een waardecheque van 1.000 euro!

Afbeelding van poster Cattentoren Steun de Cattentoren en win een waardecheque ter waarde van 1.000 euro, te besteden in het Designer Outlet Roermond. Iedereen die in Limburg woont kan meedoen. Hang tot en met 21 oktober a.s. de actieposter op een zichtbare plek voor het raam. U vindt deze actieposter in weekblad de Trompetter van 9 oktober of download de poster op www.roermond.nl of www.rura.nl.

De Cattentoren is het enige monument uit Limburg dat deelneemt aan het tv-programma BankGiro Loterij Restauratie. Om kans te maken op 1 miljoen euro is uw steun hard nodig. Stem tussen 17 en 21 oktober a.s. op de Cattentoren en help de Stichting RURA in de finale. U kunt vanaf de uitzending tot en met 21 oktober stemmen door te bellen met 0909 8880 of door MUUR te sms-en naar 7227 (60 cent per oproep).

Ideeën van Cuypers
Stichting Rura wil met de hoofdprijs de Roermondse stadsmuur uit 1380 ontgraven, restaureren en het Heksenhuuske opnieuw opbouwen. Het plan van Rura sluit aan bij het plan van de gemeente om tussen Cattentoren en Rattentoren de stadsmuur beter in beeld te brengen, de tuinmuren zichtbaar te maken en te herstellen en tussen stadsmuur en tuinmuren een kunstwandelpark te creëren volgens de, overigens nooit uitgevoerde, ideeën van de bekende architect Cuypers uit 1900.

Op 31 oktober strijden vier gebouwen in de live finale om het BankGiro Loterij restauratiefonds van maximaal één miljoen. Ook dan kan weer worden gestemd. Meer informatie over de Cattentoren vindt u op www.roermond.nl of www.rura.nl. Publicatiedatum: 09.10.2007 Bijgewerkt: 09.10.2007