NCRV

Durf te geloven in je wijk

NCRV trekt Arnhemse wijk Klarendal in

Zondag 21 oktober â zondag 4 november 2007

diverse programmaâs

âDurf te geloven in je wijkâ is de titel van een campagne waarin NCRV-programmaâs en internet de Arnhemse wijk Klarendal volgen. Die wijk is één van de 40 probleemwijken in Nederland; het kabinet wil er een prachtwijk van maken en de NCRV legt dat proces de komende jaren vast.

Van zondag 21 oktober tot en met 4 november in tal van radio- en televisieprogrammaâs en op de website www.jewijk.ncrv.nl staat het leven in Klarendal centraal. De programmaâs komen vanuit Hilversum en de tijdelijke NCRV-Studio Klarendal aan de Hommelseweg 2.

Hoe gaan mensen er met elkaar om en waar lopen zij tegenaan? De NCRV kiest voor de bewoners van Klarendal in hun strijd voor een betere wijk en volgt wat bewoners, bestuurders, maatschappelijke organisaties en woningcorporaties doen om de kwaliteit van leven in de wijk te vergroten.

Zondag 21 oktober: Schepper & Co (Radio 5, 15.02 uur) presenteert vanuit Studio Klarendal een onderzoek naar de rol van kerk en moskee in probleemwijken.

Maandag 22 oktober: Plein 5 (Radio 5, 14.02 uur) en Knooppunt Kranenbarg (Radio 2, 17.05 uur)

vanuit Studio Klarendal. In dit laatste programma is ook Minister Vogelaar te horen. Casa Luna (Radio 1, 0.02 uur) Hijlco Span ontvangt in Studio Klarendal wijkpastor Jan Brugman. Man bijt Hond (Ned. 2, 18.55 uur) start een docusoap met âZus en Franskeâ, karakteristieke wijkbewoners. Schepper & Co tv (Ned. 2, 17.09) staat in het teken van de rol van kerk en moskee in de wijk. Netwerk (Ned. 2, 20.25 uur) komt vanuit de wijk met een lange reportage.

Woensdag 24 oktober: wordt op Ned. 1 een show uitgezonden rond het thema Durf te geloven in je wijk, gepresenteerd door Caroline Tensen.

Vrijdag 27 oktober: Netwerk (Ned. 2, 20.25 uur), reportage uit de wijk.

Zaterdag 28 oktober: Cappuccino (Radio 2, 09.05 uur) heeft Klarendallers op de koffie.

Maandag 29 oktober: Schepper & Co tv (Ned. 2, 17.09) Kerk in een probleemwijk.

Dokument (Ned. 2, 22.55 uur). Frans Bromet met een documentaire over opgroeien in Klarendal.

Casa Luna (Radio 1, 0.02 uur) ontvangt socioloog Jan Willem Duyvendak. Een goed gesprek over wijken en thuisgevoel.

Woensdag 31 oktober: Netwerk (Ned. 2, 20.25 uur), een reportage uit de wijk.

Zaterdag 3 november: Rondom Tien (Ned. 2, 21.05 uur) sluit de campagne af met een debat over probleemwijken.

Verder komen deze tweede campagneweek Stand.nl (Radio 1, 13.04 uur) en MM-Magazine (Radio 1, 13.30 uur) met bijdragen uit de wijk; Stand.nl peilt de stemming Ãn Arnhem en legt deze voor aan Ella Vogelaar, minister voor wonen, wijken en integratie. MM-Magazine heeft het radiodagboek van burgemeester Pauline Krikke.

Minister Vogelaar ondersteunt de campagne en zegt daarover: âIk juich het toe dat de NCRV de veranderingen in Klarendal voor langere tijd gaat volgen. De aandachtswijken kunnen die maatschappelijke dynamiek goed gebruikenâ. Ook vanuit de wijk zelf komen positieve reacties. Ali Kaihan, bewoner en vrijwilliger buurtcomité: âAls het helpt om Klarendal veiliger, schoner en beter te maken vind ik alles goed. Ook de NCRVâ. Gerrit Breeman, directeur Stichting Volkshuisvesting: âIk verwacht dat Durf te geloven in je wijk de grote verscheidenheid in Klarendal in beeld brengt. Die informatie zal de positieve energie in de wijk vergroten en het geloof in de kwaliteiten van Klarendal versterkenâ. Wethouder Rita Weeda: âKlarendal is het waard in de schijnwerpers te staan. Een prachtig initiatief van de NCRV!â